Mit ki nem lehet hozni egy alagsori ingatlanból?!
2018.01.20. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Mit ki nem lehet hozni egy alagsori ingatlanból?!

Mivel az irodapiaci bérleti díjak is nekirugaszkodtak, a nagyobb otthont keresők pedig az intenzív áremelkedésnek kitéve egyre több és nagyobb kompromisszumra hajlandóak, reálisan gondolkodik, aki némi fifikával meglovagolja az ingatlanpiaci boomot. Nézzünk szét az alagsorban és a raktárhelyiségekben!

Hogyan lesz egy raktárból iroda, egy alagsori ingatlanból lakás?

Nos, az egyre intenzívebb lakáspiaci adásvételi kedv sokakat arra sarkall, hogy addig egyébként nem használt, mellőzött vagy korántsem ideális elhelyezkedésű ingatlanukat úgy alakítsák át, hogy abból eladás vagy kiadás révén most profitáljanak.

Hogy mégis miként lehetséges ez?

Nos, felfigyeltünk néhány alagsori ingatlanra, amelyek első blikkre a főváros bármelyik felkapott részén lehetnének.

A fotók igényes, ötletes kialakításról árulkodnak, csak a hirdetés szövegéből derül ki, hogy a lakásnak vagy irodának szánt objektum valójában alagsori besorolású.

Legtöbbjüket befektetésként vagy irodai célra ajánlják.

Íme néhány példa:

A XIII. kerületi Szent László úton, a Vasúttörténeti Park közelében, egy négy szintes társasházban eladó egy 53 négyzetméteres, felújított 1+2 szobás ingatlan.

szt_laszlo_53_1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Az alagsori helyiség a tulajdoni lap szerint raktár, de a teljes átalakításnak köszönhetően lakásként, irodaként is használható.

szt_laszlo_53_3.jpgKattints a képre még több fotóért!

Befektetési, kiadási célra is ajánlják. Irányára 16,29 millió forint.

Kelenföld zöldövezeti részén a Hollókő utcában eladó a tulajdoni lapon alagsori, a valóságban földszinti, 2 önálló garzonná bontott 51 négyzetméter alapterületű lakás.

holloko_1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Az ingatlanok kiváló elosztásúak, kertkapcsolatosak, nyugati és keleti tájolásúak, és csak egyben vásárolhatóak meg, mégpedig 34 millió forintos irányáron. A felújítási munkálatok, melyek során új burkolatot, nyílászárókat, bútorzatot kaptak a lakások, 2017-ben fejeződtek be.

holloko_2.jpgKattints a képre még több fotóért!

Szintén Kelenföldön, a Rőf utcában 2 szobás, 51 (a valóságban 53) négyzetméteres, szintén 2 lakássá alakított, „érzésre földszinti, valóságban alagsori ingatlanegyüttes” eladó kifejezetten befektetési célra, 33,5 millió forintért.

rof_3.jpgKattints a képre még több fotóért!

Központi elhelyezkedés, jó közlekedés, ugyanakkor kertvárosi környezet. A két ingatlan külön megközelíthető, mindkettő kertkapcsolatos, felújított, üres és azonnal birtokba vehető.

Címkék: lakás iroda eladó raktár eladó ingatlan négyzetméter kertkapcsolat alagsor Budapest Kelenföld otthontérkép