A nyugat királynője: ingatlanok Szombathelyen
eladó/kiadó
2018.01.14. 06:00 I TothGeza78

A nyugat királynője: ingatlanok Szombathelyen

A helyiek biztos jól tudják, de a távolabb élőknek sem nehéz felismerés, hogy Szombathely neve onnan származik, hogy a heti vásárokat szombati napokon tartották.

Vas megye székhelye, melyet a nyugat királynőjének is neveznek, szép és nagy város a régióban, ám a lakosok száma alapján európai összehasonlításban inkább kis városnak mondható, ugyanis kevesebb, mint 80000 fő él ott. Természetesen Magyarország legnyugatibb középvárosa címért folyó képzeletbeli versenyben nem sokkal marad el Soprontól.

Különleges elhelyezkedését természetesen az ingatlanpiac árszintje is tükrözi. Az új építésű lakások például kis híján budapesti árszinten keresik gazdájukat. Egy lakóparkban közel 30 millió forintot is elkérnek egy közepes méretű otthonért.

A belvároshoz közel, az egykori KISZ lakótelepen épülő új házakban még viszonylag olcsónak is mondható ez a 73 nm-es lakás, ami 26,5 millióért keresi a gazdáját. A fűtése házközponti, egyedi mérővel és nagy előny, hogy minden ingatlanhoz egy darab ingyenes, pontosabban a vételár részét képező gépkocsi beálló tartozik.

szombathely_ujepitesu.png

Kisebb új lakásokat ugyanakkor már 20 millió forint körül is találunk, ráadásul a belvárosban. Az idén nyáron elkészülő 2 szobás lakás 54 nm-es és 20,66 millió forint.

szombathely_belvarosi.png

Ha valaki olcsón vásárolna, akkor is legalább 10 millió forint körüli összeggel kell rendelkeznie és emellett sok türelemmel, mert egy alapos felújítás is ráfér általában az olcsóbb lakásokra, mint például erre a lakótelepi másfél szobás, 43 nm-es, de jó elrendezésű lakásra, amely 10,7 millió forintba kerül.
Külön érdekessége a hirdetésnek, hogy az eladó volt olyan bátor és a leírásban beállította, hogy a lakás jó állapotú. A képeket elnézve ehhez igen csak optimista szemléletmódra van szükség.

szombathely_hasznalt.png

 

Címkék: lakás belváros vidék panoráma zöldövezet kiadó lakás eladó lakás eladó ingatlanok újépítésű lakás kiadó ingatlan kiadó lakások Szombathely Nyugat-Magyarország otthontérkép kiadó ingatlanok belvárosi lakások eladó/kiadó vidéki ingatlanok eladó újépítésű lakások vidéki újépítésű lakások eladó újépítésű ingatlanok vidéki eladó ingatlanok vidéki felújítandó lakások vidéki felújított lakások vidéki eladó lakások Szombathely újépítésű lakások Nyugat-Magyarországi ingatlanok szombathelyi lakások szombathelyi újépítésű lakások szombathelyi kiadó lakások szombathelyi kiadó ingatlan