Új év, új trendek – Jöhetnek a magán kollégiumok!
2018.01.03. 06:00 I csorbazs

Új év, új trendek – Jöhetnek a magán kollégiumok!

A PwC 2018-as előrejelzése szerint idén a top befektetések területén változások várhatók. Míg a listát továbbra is a logisztikai létesítmények vezetik, szorosan felzárkózott mögé a raktározás, a magánkollégiumok és az idősek otthona létesítése is. Mai bejegyzésünkben a magánkollégiumok létjogosultságáról lesz szó és még egy tuti tippet is adunk befektetni vágyóknak!

A fiatalok, egyetemisták összeköltözése ugyan nem új keletű dolog, az elmúlt időszakban végbemenő trendek ráerősítettek erre. A kollégiumi helyek szűkös számának és az emelkedő bérleti díjaknak köszönhetően azok ússzák meg a legalacsonyabb költségekkel, akik közös bérlésre adják a fejüket. Nem beszélve arról, hogy egyre több külföldi hallgató kezdi meg Budapesten az egyetemet, akik hajlandóak kifizetni akár a magasabb bérleti díjakat is, cserébe azonban megfelelő körülményeket és multikulturális környezetet várnak.

Az Erasmus+ terv kibővítése ezt csak fokozni fogja, hiszen 2025-re meg akarják duplázni a programban résztvevő fiatalok számát. A nagy ingatlanfejlesztők - felismerve az előnyös helyzetet - már belekezdtek néhány nagyobb volumenű, fiataloknak szóló beruházásba, a nagy projektek mellett azonban még bőven akad piac a kishalaknak is.

A fiatal generáció komoly lakhatási elvárásokkal indul, fontos számukra az életterük, az, hogy a lakás minden elemében illeszkedjen a mindennapi tevékenységükhöz. Ebbe az irányba indultak el ennek a VIII. kerületi otthonnak a megálmodói is, akik a lakást kifejezetten a fiatalok igényeire szabták, mind a térkialakítás, mind pedig a design tekintetében.

A Palotanegyed kedvelt részén elhelyezkedő eladó ingatlan remekül illeszkedik a következő évben erősödő befektetési trendekhez, hiszen már korábban is hasonló funkciót töltött be, külföldi diákok számára biztosított szobabérlési lehetőséget.

h1_1.jpg

5 különnyíló szobája és fiatalos berendezése így mindenféle komolyabb átalakítás nélkül is alkalmassá teszi arra, hogy mini „magánkollégiumként” működjön, sőt, tekintve, hogy szálláshelyként jegyzett ingatlan, rövid távú kiadás esetén is kiváló választás. Óriási előnye, hogy a lakásban kiépítették a kulcsmentes bejutás rendszerét, ami megkönnyíti az együttélést, különösen nagyobb lakólétszám esetén.

h2_1.jpg

A több mint 100 négyzetméteres lakás a belváros szívében található, közel az egyetemekhez, bárokhoz, éttermekhez, szórakozóhelyekhez, vagyis mindenhez, amire egy külföldi vagy akár magyar egyetemistának szüksége lehet. Ennek köszönhetően a tulajdonos elmondása szerint akár 2000 eurós bérleti díj is realizálható.

h3_1.jpg

Az eladó ingatlan egyébként egy gyönyörű, felújított homlokzatú ház magasföldszintjén helyezkedik el, a belső udvar különös varázsa pedig mindenkit azonnal magával ragad. A belső rész éke annak idején egy Szűz Máriát ábrázoló ólomüveg szépség volt, melynek a háborús időkben nyoma vesztett. A sors azonban úgy hozta, hogy a megtalálónak köszönhetően, a közeljövőben visszakerülhet a Horánszky utcai házba ez a különleges alkotás.

h4_1.jpg

Címkék: befektetés kollégium belváros eladó lakáskiadás airbnb Palotanegyed magánkollégium