Igazi különlegesség a Balatonnál: egy ház, benne több lakás
2017.12.18. 06:00 I Otthon

Igazi különlegesség a Balatonnál: egy ház, benne több lakás

Két generációs családnak is tökéletes a Balatonlellén fekvő, 18 évvel ezelőtt épült családi ház. Központi helyen áll, közel a Balaton parthoz, tíz perc sétára a vízpart.

Főútvonal mellett fekszik ugyan, de mégis, mintha egy kisváros fő utcáján lenne maga a ház, zavaró hangok nélkül, például nincsenek teherautók. Befektetésnek sem utolsó, ha valaki szobakiadásból szeretné fedezni a mindennapjait, ugyanis a ház két szintje teljesen elválasztható egymástól. 

Mintha két független lakás lenne a házban, úgy kell elképzelni: fent egy nappali, két nagy szoba, fürdőszoba és dolgozószoba, ez akár konyhává is átalakítható. Az alsó szinten is van egy nappali, hálószoba, a konyha előtt étkezőnek is használható, tiszta üvegből álló helyiség, ami a kertre néz. A konyha maga külön helyiségben kapott helyet.

A lenti nappali annyira tágas és nagy, hogy akár két külön szobává is alakítható, és még mindig marad egy élhető nappali: a két szintet elzárva egymástól, az alsó szint praktikusan élhető, amíg a felső szinten a nyaralók élnek.

Kattintson a képre!

1_48_1.jpg

Padlófűtés és cirkófűtés gondoskodik a megfelelő hőmérsékletről, az emeleten radiátorok állnak. Mindkét emeleten külön riasztó és klímaberendezés működik. Az alábbi képeken látható otthonos berendezés szintén megvásárolható, a ház úgy ahogyan van, eladó. 

Külön is megvásárolható, a ház felső lakása három szobával 23 millió forintért keres gazdát, az alsó szinten lévő lakásért 29 milliót kér a jelenlegi tulajdonos. A ház újszerű, gondozott. "A befektetés hozama fél millió forint lehet havonta, elvileg dolgozni sem kell érte, ha valaki bérbe adja" - érvelt a tulajdonos.

4_18_1.jpg

A kertet tuják, bokrok szépítik, illetve áll ott egy kis ház, amit tárolónak használtak eddig. A kert maga grillezéshez alkalmas, akár nyár esti bulit is bátran lehet szervezni. A kerítés körülbelül 160-170 centi magas, téglakerítés, a privát szféra megteremtésére tökéletes, a garázs kétállásos. A jelenlegi tulajdonosok 18 éve élnek ott, életvitelszerűen, így nem csoda, hogy tökéletes minőségű alapanyagok kerültek a házba: a lépcső például gránitból épült.

Üzleti tevékenységre is alkalmas a ház, nemcsak a szobakiadás miatt, hanem mert a ház előtt van egy ingatlanközvetítő iroda is, ez külön megvásárolható. "Jelenleg termel annyit, hogy jó megélhetést biztosítson, többet hoz a konyhára, mint amennyibe kerül a lakás rezsije." - mondta a tulajdonos.

5_19_1.jpg

Címkék: balaton ház befektetés kert eladó