Nincs mese: Újbudán is begyorsult az áremelkedés
eladó/kiadó
2017.12.14. 06:00 I TothGeza78

Nincs mese: Újbudán is begyorsult az áremelkedés

Újbuda sokáig - Békásmegyert követően persze - a Duna szebbik oldalának legolcsóbb kerülete volt. Ez már csak úgy igaz, hogy 20 millió alatt itt sem lehet túl sok értelmes lakást találni.

Újbudán a négyzetméter árak 600 ezer forint körül indulnak, de valójában normális, élhető lakást itt is csak akkor találunk, ha 18 millió forint fölé tudunk menni. Ugyanakkor nem olyan lakást keresünk, amely Újbuda központjához közel helyezkedik el. Mert például Sasadon már egy alaposan lelakott, de legalább jó alapadottságú társasházi lakást csíphetünk meg 18,3 millió forintért.

sasad_raho_utca.png

Ha nem akarunk a várostól kijjebb lakni, de egyúttal minőséget is szeretnénk, akkor 20 millió alatt, csak igen forgalmas út mentén található rossz állapotú társasházak kétes lakásait kínálgatják. Ha panelek is szóba jöhetnek, akkor már jobb a helyzetünk. Az emlegetett 20 millió forintért egészen takaros panel lakást kapunk az Etele úton.

A fotók nem túl jól sikerültek és az sem válik a lakás előnyére, hogy nagyon közel van a szemközti ház, de legalább az ára - a mai viszonyok között legalábbis - nem teljesen elszállt. 19,7 millió forintért ez esetben két normális szobát, azaz összesen 51 nm-t kapunk.

Azt nem tudjuk, hogy a forgalmasabb Etele útra néznek-e az ablakok, de legalább a lakás mérete és alakíthatósága arányban áll az árával.

etele_ut_panel_lakas.png

Ha egy kicsit feljebb tudunk menni az árral, akkor még ennél is nagyobb lakásokat találhatunk például a Budaörsi úton. A 24 millió forint elsőre jó vételnek tűnik az 56 nm-es gázkonvektoros lakásért. A nagyobb szoba azonban az extrém forgalommal terhelt Budaörsi útra néz, nyugalmunk csak a kisebb szobában lehet, de ott is végső soron a forgalmas út levegőjét szívjuk és ennyi pénzért kamránk ugyan lesz, de egy külön WC-t sem kapunk.

Az sem pozitívum, hogy a ház 1960-as években épült és a lakás földszinti, ami még magasabb szintre emeli a zaj-, por-, és a káros anyag terhelést - új nyílászárók ide vagy oda.

budaorsi_ut_tegla_lakas.png

 

Címkék: lakás zöldövezet kiadó lakás eladó lakás panel lakás Budapest tégla lakás Sasad otthontérkép Budaörsi út budapesti lakások Etele út eladó/kiadó eladó budai lakások panel lakások Budapest XI kerület eladó budapesti lakások budapesti eladó lakások budapesti ingatlanok budapesti panel lakások eladó budapesti ingatlanok budai tégla lakások