Mélyen a föld alatt - mélyen az átlagár alatt
eladó/kiadó
2017.12.07. 06:00 I TothGeza78

Mélyen a föld alatt - mélyen az átlagár alatt

Lapozgatom a Facebook-ot és megüti a szememet egy gyönyörű kis kégli, még hozzá Zugló egészen jó részén, az ára pedig talán el van írva?


Hét egész nyolc millió forint - olvasom ki a számot, ami döbbenetesen kevés. Igaz, 16 nm-es lakásméretről van szó az Egressy úton, de az ár akkor is hihetetlen. Az Otthontérkép új felületén remekül láthatóak a sötét négyzet alakú buborékokban a hasonló méretű lakások árai és a környéken, bár sok találat van, 14-15 millió forint alatt egyetlenegy buborék sem tűnik fel.

Hogyan lehetséges akkor, hogy ez a jó kis zuglói környék egy ennyivel olcsóbb, ráadásul a képek alapján igen takarosnak tűnő lakást dob fel? Egy apró probléma van a kecóval, jelesül, hogy a föld szintje alatt kell élni a szerencsés delikvensnek, aki ezt megszerzi.

szuteren_egressy.png

Ha egy kicsit beljebb keresgélünk, a város központjához közelebb, akkor hiába is keresnénk a 10 millió forinthoz közeli árakat, hiszen a Nagykörút vonzáskörzetében is találunk szép számmal szuterén helyiségeket, melyek közül csak azok meghökkentően olcsók, amelyek utcára nyílnak és üzlethelyiségként, raktárként, irodaként vagy akár - régi szóhasználattal élve - szükséglakásként vannak nyilvántartva, illetve így voltak használva.

Döbbenetes állapotban van ez a pincében lévő lakás, amely 38 nm-es és a Corvin közben található. Szerintem élhetetlen, még ha fel is újítja az új tulajdonosa, hiszen természetes fény ide nem jut be. Az adottságaihoz képest 9,48 millió (!) forintos áron hirdetik.

corvin_szuteren.png

Mondani sem kell, hogy az ilyen, erősen kompromisszumos „lakáslehetőségek” nem éppen ideálisak a befektetésben gondolkodók számára. Persze elsőre vonzónak tűnhet egy szép lakás, de meg fogjuk látni, hogy az igényesebb bérlők az ilyen problémás ingatlanokat messze elkerülik. Kivételek persze akadhatnak, de a tapasztalatok szerint nem csak a piaci ár alatt kell kiadnunk egy ilyen helyet, hanem egyúttal a bérlőink sem a jól fizető, megbízható társadalmi rétegekből kerülnek majd ki.

Tehát hiába lesz sok jelentkezőnk, amikor ki akarjuk adni új szerzeményünket, közel sem biztos, hogy probléma mentes bérlőt találunk. Költsünk tehát 2-3 millió forinttal többet, ha csak tehetjük, hogy olyan portékánk legyen, amelybe magunk is szívesen beköltöznénk.

Aktív nyugalom a belvárosban

 

Címkék: lakás belváros eladó lakás Budapest garzon lakás otthontérkép budapesti albérletek eladó/kiadó belvárosi albérlet eladó belvárosi lakások budapesti eladó lakások Budapest XIV kerület budapesti kiadó lakások budapesti ingatlanok eladó garzon Budapest Budapest VIII kerület belvárosi lakás szuterén lakás