Normális garzonokra vadásztunk. Félsikerrel.
eladó/kiadó
2017.12.04. 06:00 I TothGeza78

Normális garzonokra vadásztunk. Félsikerrel.

A klasszikus bel-budai elegáns részeken normális garzonlakást 25 millió forint körül nem találunk, azaz ha nem akarunk a Duna másik oldalára költözni és nincsen 25 millió forintunk egy egyszobás tégla lakásra, akkor marad Óbuda vagy Újbuda kevésbé felkapott részeinek becserkészése.

Olcsó lakásokat Óbudán és Újbudán sem fogunk találni, de sajnos sokszor drágán sincsen választék az emeleti tégla lakásokból, főként nem a legkeresettebb kicsikből. Földszinti még inkább akad. Az első értelmes lakás 27 nm a jó környéknek számító San Marco utcában van, ára pedig 18,9 millió forint, területe sajátságosan apróra van szabdalva. A nappali még élhető méretű, de a fél szoba enyhén szólva is szükség megoldás. A fő kompromisszum azonban az, hogy a lakás inkább fél szuterén, sem mint földszinti, igaz csak kettő lépcső vezet le a lakásba, nem négy vagy hat.

san_marco_lakas.png

Nézzük tovább az óbudai kínálatot, amennyiben a paneleket kizárjuk. Különlegesebb ajánlatokra bukkanunk, ha jelentősen emeljük az árat. Az egyre felkapottabb Testvérhegy lábánál, a hirdetés szerint „közkedvelt és elismert” 100-as házban megcsíphetünk egy másfél szobás, 47 nm-es, földszinti lakást, ami valójában kellemes magas földszintnek felel meg és nincs is járkálás az erkély vagy a hálószoba ablak alatt - azaz nem látni be a lakásba. A lépcsőház is normális, a lakás pedig szinte beköltözhető állapotú.

A szobák keleti fekvésűek és az 551 ezer forintos négyzetméter ár sem riasztó. További extrák: zárt udvari autóbeálló, saját tároló és leszigetelt társasház, jó közlekedés és ellátottság. Tegyük hozzá, hogy a lakás valójában egy panel jellegű házban van, ami miatt nem feltétlenül focizik egy ligában a tégla lakásokkal.

testverhegy_100as.png

Nézzünk is akkor egy jó áru panel lakást, ami mégsem 26 millió forint. Hasonló méretben, a Flórián tér közelében egy másfél éve felújított, műanyag nyílászárós panel lakást találunk a VII. emeleten, ám sajnos a Szentendrei úton. A konyhabútor és a fürdőszoba is igényes, az erkély pedig „jó magyar szokás szerint” be van építve. Életminőségben, azért van visszalépés a 6 millióval drágább testvérhegyi társához képest.

obudai_panel_szentendrei_ut.png

 

Címkék: lakás kiadó eladó panoráma földszint zöldövezet ingatlanok kiadó lakás eladó lakás panel lakás Budapest tégla lakás otthontérkép Testvérhegy budapesti lakásárak budapesti lakások eladó/kiadó panel lakások Budapest III kerület budapesti eladó lakások budapesti ingatlanok eladó budapesti ingatlanok óbudai lakások eladó lakás Óbuda eladó tégla lakás