Új, olcsó lakást Bel-Budán?
eladó/kiadó
2017.11.28. 06:00 I TothGeza78

Új, olcsó lakást Bel-Budán?

Aki új építésű lakáshoz ragaszkodik és csak az elegáns bel-budai környékeken szeretne vásárolni, annak kifejezetten rossz hírünk van! Az olcsó fogalmát vagy át kell értelmeznie, vagy pedig a legdrágább Nyugat-európai nagyvárosokhoz kell viszonyítania.

Még a legkisebb lakások között keresgélve sem találunk ugyanis 40 millió forint alatt új építésű budai ingatlant. Pontosabban 41,1 millióért a Városmajor utcában kelleti magát egy „olcsó” kis lakás. Ha ugyanis a bel-budai régiót nézzük ki, akkor egész egyszerűen nem találunk garzonokat a kínálatban. Ez a több, mint 40 milliós lakás is 45 nm-es és van is néhány különlegessége az átlaghoz képest. Persze nem a 913 ezres négyzetméterárra gondolunk, hanem a geotermikus fűtésre, a hanggátló üvegezésre (a Városmajor utca eléggé forgalmas), elektromos aluredőnyre és a 10.000 Ft/nm-ig választható hidegburkolatokra.

krisztinavaros_uj_epitesu.png

Még megdöbbentőbb az a tény, hogy 50 millió forintig nem is találunk ennél lényegesen nagyobb lakást - persze Bel-Budáról van szó és nem a III. vagy a XI. kerületekről, ahol kisebb, illetve olcsóbb lakások is hatalmas választékban elérhetők. Ám itt a lokációt meg kell fizetni.

Ha már két teljes szobát szeretnénk, akkor a legolcsóbb ajánlat a Batthyány tér felett, az I. kerületi Toldy Ferenc utca 32 alatt épülő társasházban adódik. A ház külső homlokzata is különleges, ahogyan az ár sem mindennapi. 53,9 millió forintért itt mindössze 49 nm-nyi lakást kapunk, azaz nem sokkal nagyobbat, mint az előbbi 40 milliós ajánlat volt.

toldy_ferenc_lakas.png

Ha Bel-Budán még ezeknél is nagyobb lakást szeretnénk, akkor még magasabbra kell emelnünk a lécet. Nem is akár meddig. Egy három helyiséges új lakás ezekben a kiemelkedő lokációkban legalább 60-65 millió forintba kerül. A Pusztaszeri úton például egy 66 nm-es 1+2 fél szobás, de azért túlzottan tágasnak nem mondható lakás 60,6 millió forint.

Azon túl, hogy az ár igen borsos, még a lakás sem mondható hibátlannak. A két fél szoba mindössze 10,8 nm és 11 nm-es, a nappali-konyha-étkező együtt 27,2 nm. Egy 60 millió felett kínált lakástól azért ennél tágasabb lakó helyiségeket várnánk. Az egyik kis szoba és a konyha ráadásul északi fekvésű, igaz legalább külön WC és 20 nm-es terasz is tartozik az elegáns, három emeletes társasházi lakáshoz.

szemlohegyi_uj_epitesu.png

 

 

Címkék: exkluzív lakás panoráma zöldövezet eladó lakás újépítésű lakás városmajor utca eladó lakások otthontérkép budapesti lakásárak Toldy Ferenc utca Szemlőhegy budapesti lakások eladó/kiadó budai lakások budapesti eladó lakások budapesti ingatlanok társasházi lakások budapesti újépítésű lakások budai ingatlanok újépítésű lakás Buda eladó ingatlanok Budapest budapesti társasházak budapesti tégla lakások