Bel-budai top luxus
eladó/kiadó
2017.11.15. 06:00 I TothGeza78

Bel-budai top luxus

Nyilván nem vagyok egyedül: én is szoktam lottó főnyereményről álmodni és beleképzelni magam egy szuper luxus ingatlanba. Természetesen valahol a Vár környékén, ami nem csak Buda szívében van, de egyúttal pazar kilátást is enged.

Ami döbbenetes, hogy a lottó főnyeremény is csak akkor lenne elég egy-egy luxus lakás megvásárlására, ha hosszú hetekig halmozódna az öt találatos összeg. A budai lakáskínálat tetején - lakásokról és nem luxus villákról van szó - 300-800 millió forintos, jellemzően 200-300 négyzetméteres óriás luxus kérókat találhatunk.

A kínálat csúcsán „potom” 800 millió forintért az I. kerületi Szabó Ilonka utcában egy kilenc szobás, 322 nm-es újszerű lakást találunk. Egy ilyen szép lakás megérdemelt volna egy profi fotóst is, nem csak olyan átlagos képeket, hiszen hosszan lehet sorolni a beépített luxus különféle mementóit.

A teljesség igénye nélkül: tölgyfa parketta és 4-5 féle színű intarzia parketta, az átlagos földi halandó számára ismeretlen márkájú luxus padlólapok és szaniterek (Bitticino padlólap, Globo, Carlo Frattini fürdőszoba berendezések, márványozott falfestés, egyedi gyártású néhol kézi faragású antikolt bútorok). Még mélygarázs is van, még hozzá autólifttel. A bérlő jelenleg havi 5500 eurót fizet a lakásért.

szabo_ilonka_utca.png

Ha egy kicsit leadunk az igényeinkből, mert nem az 1 milliárdos lottó ötöst nyertük meg, akkor akár 306 millió forintért a miénk lehet egy 250 nm-es, hét szobás a Bécsi kapu közelében található valódi (hihetetlen) panorámájú lakás.

becsi_kapu_lakas.png

A lakás különlegessége egy 30 nm-es tetőterasz, amelyről egészen döbbenetes panoráma tárul elénk: az Országházra és az előtte hömpölygő Dunára nézve szürcsölhetjük reggelente a kávénkat. Legalábbis szép időben. Érdekes módon a hirdető a jó tömegközlekedési lehetőségeket hangsúlyozza, ami felettébb furcsa egy ilyen kategóriájú lakásnál, amelyben nem hogy a tulajdonos, de egy esetleges bérlője se a 4-6-os villamossal érkezik.

Aki az igazi különlegességeket keresi, az már mindössze 210 millió forintért hozzájuthat a Várkert rakparton egy loft lakáshoz. Ez nem 250-320 négyzetméter, hanem csupán 120 nm, ám egy óriási 210 nm-es tetőteraszt kínál az ingatlan. A házat, amelyben a lakás található Harkányi Béla neves csillagász professzor építtette, a terveket pedig Alpár Ignács építész készítette, aki például a Nemzeti Bank, vagy az Anker-palota épületeit is megálmodta.

varkert_rakpart.png

Címkék: exkluzív luxus kiadó eladó panoráma kiadó lakás eladó lakás Budapest Duna Budai Vár otthontérkép Bécsi kapu tér Várkert rakpart eladó/kiadó loft lakás eladó budai lakások dunai panoráma luxus lakások dunai kilátás budai lakások Budapest I kerület felújított lakások felújított budai lakások Bel-Buda eladó bel-budai lakás