Csúcspanelek 35 millió fölött
2017.10.28. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Csúcspanelek 35 millió fölött

Mitől kerülhet egy panellakás 35 millió forintnál is többe? Ha jó helyen fekszik, praktikus beosztású, lehetőleg felújított és persze panorámás. Megnéztük, miből válogathat az, aki az új lakóparki vagy az elszállt áron kínált téglalakások helyett a klasszikus szocialista építészet remekeire szavaz.

Mivel egyre feljebb kúsznak a négyzetméterárak, a nagyobb lakásba költözni vágyók közül egyre többen gondolkoznak alternatív stratégián az eredeti elképzelésükhöz képest.

Bár a hitelhez jutási feltételek az alacsony alapkamatnak is köszönhetően egyre kedvezőbbek, sokan nem szeretnék magukra venni egy jelentős havi törlesztő terhét, pláne nem évtizedekre.

Számukra jelenthet jó megoldást a panellakások piaca, ahol bár szintén emelkedő árakkal találkozni, messze nem oly mértékben szálltak el a vételi költségek, mint például Budapest belső kerületeiben vagy az új lakások, házak esetében.

Megnéztük, hogy mit tudnak a most 35 millió forintnál drágábban kínált panellakások az Otthontérkép kínálata szerint.

Nos, mielőtt megmutatnánk a konkrét példákat, összegezzük a tanulságokat. Az ingatlanok

  • mind 60 négyzetméter felettiek,
  • legalább 2, de inkább 3 szobásak,
  • közel vannak egy igen frekventált környékhez,
  • ahol jó a közlekedés,
  • jó állapotúak vagy a közelmúltban jelentős felújításon estek át,
  • panorámásak és/vagy közel esnek parkhoz, zöld területhez.

Nézzük a konkrétumokat!

drava1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Újlipótvárosban, két percre a Duna-parttól a Dráva utcában eladó ez a 68 négyzetméteres, 3 szobás ötödik emeleti, loggiás panel 36,9 millió forintért.

drava2.jpgKattints a képre még több fotóért!

A lakást néhány éve teljes körűen felújították: cserélték a nyílászárókat kívül-belül, de szigetelték a falakat is, mégpedig a legmodernebb eljárással. Megtörtént a villany- és vízhálózat cseréje, és mindhárom szobában van klíma is.

A IX. kerületi, Corvin-negyed közeli Telepy utcában 67 négyzetméter várja új tulajdonosát 35,9 millió forintos irányáron. A 2+2 félszobás ingatlan riasztóval felszerelt és felújított is.

telepy1.jpgKattints a képre még több fotóért!

A III. kerületben a Pók utcai lakótelepen a Vitorla utcában szintén eladó egy 80 négyzetméteres 2. emeleti panel öröklakás. Az ablakokat már cserélték, de korántsem csak ez a kégli előnye 37,9 millió forintért: óvoda, iskola is található sétatávolságra, no meg persze a Duna.

pokvitorla2.jpgKattints a képre még több fotóért!

Otthonok Újbuda legzöldebb lakóparkjában 

 

Címkék: budapest panel felújítás eladó panoráma panelprogram panellakás eladó ingatlan négyzetméter eladó lakás Budapest otthontérkép