Panelben a város felett
eladó/kiadó
2017.10.22. 06:00 I TothGeza78

Panelben a város felett

Még akár néhány évvel ezelőtt is, megmosolyogtuk azokat, akik komolyan gondolták, hogy panel lakást vásárolnak maguknak. Ma meg!...

Ma már mindez egyre kevésbé ciki, többek közt azért, mert a paneleket egyre több helyen újítják fel, a körülöttük lévő közterek és közterületek egyre igényesebben újulnak meg, arról nem is beszélve, hogy a dohos, romos bérházi lakások ára néha két-háromszorosa is lehet egy panellakásnak - különösen, ha a városközpontjában található.

A panel dzsungelekben ugyanakkor már régen egyfajta „elitet” jelentettek a magas házak legfelső emeletein található erkélyes lakások. Azok közül is inkább az olyanok, amelyek nívós környéken voltak, illetve nem csak a szemközti házra, gyártelepre, forgalmas útra néztek, hanem a szemnek kellemes hegyekre, dombokra, vagy még inkább a város szép sziluettjére.

Na már most ez utóbbi különlegességekből tényleg kevés van. A legjobb példát erre a tíz emeletesnél magasabb toronyházak 11-16. emeleti, általában szuper panorámás lakásai jelentik. Ilyenek ha nem is mindenütt, azért sok helyen találhatóak a fővárosban. Némelyikük forgalmas utakhoz közel található, mint például a Szentendrei út Flórián térhez közeli részén (Bogdáni út), Ungvár utca M3 bevezető szakaszánál.

A Szentendrei úton található toronyház tizenegyedik emeletén találjuk ezt a közepes állapotú ingatlant. 51 nm-es, 1+fél szobás és mindkét szobához pici erkély is tartozik. Az egyik ablakból még a budai hegyeket is megcsodálhatjuk. A lakást 18,6 millióért hirdetik. Sajnos, nagy hátránya, hogy a ház előtt a kétszer három sávos Szentendrei út forgalma a tizenegyedik emeletig is felhallatszik.

szentendrei_uti_11_emeletes.png

Zuglóban találtuk ezt az eladó kislakást is, amely egy tizenöt emeletes épület legfelső szintjén van. Gyönyörű kilátás nyílik az ablakból, bár erkéllyel nem, csak beépített loggiával rendelkezik. A lakás erősen felújítandó, mindössze 33 nm-es és 14,5 milliót kérnek érte. Fiataloknak ideális, de kisgyermek nevelésre nem csak az alapterülete, hanem a magasság miatt sem ideális.

cserto_patak_nagyonmagas.png

E torony csodáknál csendesebb helyen lévő magas házak is vannak, így például Nyírpalota úton, a Füredi lakótelepen Zuglóban és a korábban vörös posztónak számító nyolcadik kerületi Szigony utcában, illetve Tömő utcában. Ez utóbbiak környéke még ma sem tökéletes, de a Corvin Negyed közelsége és a megújuló VIII. kerület mellett elsősorban a városra eső páratlan panoráma az, ami a Szigony és Tömő utcai tornyok tizedik emelet feletti lakásait jellemzi, már amennyire a belváros felé néző erkélyeket fogjuk ki.

Néhány különc már jóval a városrész átalakulása előtt befészkelte oda magát és luxus színvonalon újított fel egy-egy szuper panorámás, ám szuper gáz környéken lévő panelt. Ezek ma már három-négyszer annyiba kerülnek, mint a 2008-os válságot követő években, persze még lepukkantan.

Páratlan a kilátás például ebből a Tömő utcai panel lakásból, amely a toronyház 17. emeletén található. Az erkélyről rálátunk a Füvészkertre és az Orczy kertre. A lakás pici, de teljesen felújított, 16,4 millióért kínálják.

tomo_utcai_magas_panel.png

Nyerjen Philips termékeket! (x)

 

 

Címkék: lakás Budapest otthontérkép panel erkély felújítandó lakások eladó panel lakás eladó/kiadó felújítandó panelek panel lakások Budapest III kerület Budapest XIV kerület kiadó panel lakások Budapest VIII kerület Budapest Szentendrei út Budapest Tömő utca Tömő utcai lakótelep felújított panel lakás tizedik emelet fölött