Itt az ősz! Ideje felkészíteni a házat!
2017.10.13. 06:00 I csorbazs

Itt az ősz! Ideje felkészíteni a házat!

Az ősz beköszönte sok-sok változással jár, melyekre nemcsak magunkat, hanem az ingatlanunkat is fel kell készíteni. Ahogy mi is előszedjük a szekrény tetejéből a vastag pulóvereket, úgy az otthonunk körül is érdemes néhány munkálatot elvégezni. Lássuk, mik ezek!

1. Nyílászárók és a tető

A váratlan és kellemetlen meglepetések elkerülésének egyik legjobb módja, ha gondosan átnézed a nyílászárókat, meggyőződsz állapotukról és ahol szükséges, ott elvégzed a javításokat. Mindenképp nézz rá a tetőre is, ha nagyon levelesnek ítéled, akkor tisztítsd meg és tedd ezt az ereszcsatornával is.

2. Ne feledkezz meg a fűtésről!

A fűtés a hideg időben a legeslegfontosabb dolog, így mindenképp ellenőrizd a kazánt, a radiátorokat, a cserépkályhát. Ha fával fűtesz, gondoskodj a megfelelő mennyiségű tüzelőanyagról is. Ellenőrizd, hogy megfelelően működik-e a termosztát, amit egyébként esténként érdemes kissé hűvösebbre állítani, így valószínűleg jobban alszol majd és még a számlán is lehet spórolni. Ha van füstjelző, akkor mindenképpen vess arra is egy pillantást, ha nincs, akkor érdemes beszerezni egyet.

3. Tiszta udvar...

Az ősz egyik legédesebb terhe a kerti munka, aminek az ember nehezen áll neki, de ha elkezdi, akkor rendszerint már nagyon élvezi. Ebben az időszakban érdemes elvégezni az udvar "téliesítését", vagyis a rendszeres levélsepregetés mellett elpakolni a kerti bútor és minden olyat, amiben az eső és a fagy kárt okozhat.  

4. Ellenőrizd a fákat!

Ahhoz, hogy az otthonodat megvédd a külső veszélyektől érdemes ellenőrizni a körülötte lévő fákat is, hiszen senki nem szeretne arra hazaérkezni, hogy szeretett házikója tetején egy óriási faág díszeleg, ami egy szélvihar következtében tört le. 

5. Készülj fel a váratlan helyzetekre!

Érdemes felkészülni a váratlan helyzetekre is, amik aztán igen sokfélék lehetnek. Szerezz be néhány gyertyát áramszünet esetére, egy hősugárzót, ha a fűtéssel adódna valami és némi tartalék élelmet is, arra az esetre, ha annyira esik az eső, hogy még a lakásból sincs kedved kilépni.

Íme néhány szuper eladó házikó, melyek csak arra várnak, hogy új tulajdonosként Te készítsd őket fel a nagy hidegre!

xvii_kerulet_elado_haz.jpg

Eladó családi ház a XVIII. kerületben saját kerttel

 

vemend_elado_haz.jpg

Egy kis vidéki romantika

 

pomaz_elado_haz.jpg

3+1 szobás házikó Pomázon

 

csobanka_elado_haz_2.jpg

Elragadó ház Csobánkán

Címkék: ősz praktikus tanács téliesítés tippek-trükkök