Minden hálószobában akad hely egy fésülködőasztalnak
Home dekor
2017.10.02. 06:00 I galerika

Minden hálószobában akad hely egy fésülködőasztalnak

A nők álma - természetesen csak a gardrób után (vagy mellett) – egy fésülködőasztal a hálószobában. És az, hogy sokaknak nincs, sokszor mindössze a helyhiányon múlik. Pedig nincs az a kicsi hálószoba, ahol ne férne el egy fésülködőasztal. Mutatjuk, hol találhatunk neki helyet!

Ennek a gyönyörű VII. kerületi lakásnak a galériáján például remekül mutatna egy csepp kis fésülködőasztal.

fesulkodoasztal1_2.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Egy beugróban

Vajon hány pici hálószoba rendelkezik egy olyan kis falmélyedéssel, amit rendszerint beépített szekrény számára hasznosítanak? Bizony sok helyen van ilyen, és ha mégsincs szükségünk arra, hogy egy beépített szekrény kerüljön ide, akkor helyet adhat egy igazán mini fésülködőasztalnak. Persze nem könnyű egy ilyet beszerezni, a legtöbb bútoráruházban csak 1 m széles darabokat árulnak, de érdemes körülnézni a bolhapiacokon, vagy valamilyen más, keskeny bútort, egy tükörrel kiegészítve erre a célra használni.

Egy bőröndben

A vintage stílus rajongói számára, erre tökéletes lehet egy bőrönd, aminek az aljára 4 lábat, a tetejének a belsejébe pedig egy tükröt erősíthetünk persze stílusosan körte izzókkal.

fesulkodoasztal6.jpg

Kép forrása: pinterest.com

Egy fiókkal

Vagy egy fiókkal is áthidalhatjuk a beugró két oldala közti teret, ekkor még lábakra sem lesz szükség. Persze elképzelhető, hogy nem találunk épp akkora fiókot, ilyenkor asztalossal érdemes csináltatni, vagy vágathatunk ide egy polcot, a tükör fölött több kisebb, vagy akár sarokpolcokkal kiegészítve.

Használjuk ki a tető alatti teret!

Tetőtéri hálószobákban a tető ferde síkja alatti tér nem sok mindenre használható, ha csak nem építjük be egyedi bútorral, csak kisebb darabok férnek el alatta. Így tökéletes lehet egy fésülködő asztal számára, különösen, hogy azt csak ülve használjuk.

fesulkodoasztal10.jpg

Kép forrása: westernliving.ca

Ha a tető alatt a fal mellett végig alacsony beépített szekrényt terveztünk, és van egy kutyaólas ablakunk, akkor az ablak alatti szekrényt is kiválthatjuk egy kis fésülködőasztallal.

fesulkodoasztal11.jpg

Kép forrása: westernliving.ca

2 az 1-ben

Ha nincs helyünk külön fésülködőasztalra és éjjeliszekrényre, az ágy mellé helyezett fésülködőasztal helyettesítheti az éjjeliszekrényt is. Csak arra figyeljünk, hogy szorítsunk rajta egy kis helyet az olvasólámpának, kedvenc könyvünknek és az ébresztőóránknak.

Keskeny helyekre

Ahol abszolút nincs hely, egy keskeny konzolasztal vagy lebegő polc is megteszi. Természetesen alátolható, háttámla nélküli, vagy összecsukható ülőkével, amit akár a falra is akaszthatunk.

Ebben az angyalföldi egyszobás lakásban csak a nappali részben fért el egy viszonylag nagyobb fésülködőasztal, de helyspórolásból még ez is csak egy kis puffot kapott, ami mellesleg arany színével feldobja az egész helyiséget.

fesulkodoasztal18.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Akár egy komódból is

Ha nincs helyünk a legkisebb fésülködőasztalhoz sem, de van egy komód a hálószobánkban, amit nem tudunk ott nélkülözni, akkor ennek a komódnak a felületét is használhatjuk fésülködőasztalként. Akár a legkisebb polcos szekrény is megfelelhet ennek a célnak, ahogy ebben a kaposvári egyszobás kislakásban is láthatjuk.

fesulkodoasztal17.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Így legyen rend rajta

Egy aprócska asztalon persze nem könnyű rendet tartani, ezért használjunk nagy üvegedényeket például a sminkvattáknak, a sminkszereknek és minden egyébnek.

Így tehetjük nagyobbá

Ha fizikailag nem is növelhetjük meg a fésülködőasztal méretét, optikailag nagyobbá tehetjük, ha fölé egy hatalmas tükröt akasztunk.

 

 

Nagyszerű ingatlanok a belvárosban (X)

Címkék: polc tükör hálószoba fiók beugró komód tetőtér éjjeliszekrény konzolasztal fésülködőasztal home dekor