Irgalmatlanul elszálltak a panelárak az Örs környékén
2017.10.02. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Irgalmatlanul elszálltak a panelárak az Örs környékén

Két évvel ezelőtt az Örs vezér tere környéki panelek ára nem érte el a 250 ezer forintot négyzetméterenként, most 400 ezer forint körüli számokkal szembesültünk. A környék nyugalmát az elmúlt időszakban a parkolási zóna kijjebb tolása zavarta meg, az IKEA mögötti részt ráadásul hétvégén is fizetőssé tették.

Csaknem 200 eladó panellakást találtunk az Örs vezér tér közvetlen közelében, Budapest egyik legnagyobb közlekedési csomópontja mellett.

A környék nyugalmát az elmúlt időszakban a parkolási zóna kijjebb tolása zavarta meg, az IKEA mögötti utcákat ráadásul hétvégén is fizetőssé tették. Minden bizonnyal az ide bejelentett, autóval rendelkező tulajdonosok vagy lakók megelégedésére, a többiek őszinte bosszúságára…

Az átlagos kínálati ár tavaly errefelé 358 ezer forint volt, az eladott lakások négyzetméterára viszont 248 ezer forint (utóbbi 2015-ös adat). Most legalább 350, de inkább 400 ezer forint fölötti árral szembesülünk a hirdetésekben.

Megnéztük, pontosan milyen paraméterekkel adnak egy errefelé klasszikusnak számító 46 négyzetméteres, szép állapotú (értsd: felújított, panelprogramos házban lévő) lakást. Íme, néhány ínyencség!

46_sztmihalyi_3_2.jpgKattints a képre még több fotóért!

Ebben a 1,5 szobás lakásban a berendezés is a 19,95 millió forintos vételár részét képezi.

46_sztmihalyi_3_3.jpgKattints a képre még több fotóért!

A felújítás keretében a ház új szigetelést, színezést és egyedi kazánt is kapott. A parkolás a ház előtt ingyenes. Iskola, óvoda, bevásárló központ, orvosi rendelők, zöldséges, pékség néhány percnyi távolságban.

Miként ennek a 8. emeleti lakásnak az esetében is, amelynek szobái nyugati tájolásúak, és a nagy ablakoknak köszönhetően rendkívül világosak.

46_sztmihalyi_2.jpgKattints a képre még több fotóért!

A vételár tartalmazza a konyhabútort és a fürdőszobaszekrényt, a fürdőszoba és a hálószoba között pedig kialakítottak egy gardróbszobát is.

46_sztmihalyi_2_2.jpgKattints a képre még több fotóért!

Az irányár 18,3 millió forint.

Ez a lakás egy közvetlenül park mellett lévő ház földszintjén található, ahol a panelprogram már lefutott, azaz ki is fizették. A távfűtés ennek köszönhetően a leghidegebb téli hónapokban is alig 15 ezer forint az eladó saját bevallása szerint. 17,9 millió forint az irányár.

46_sztmihalyi_1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Ez az Ond vezér úti otthon 17,5 millió forintba kerül. Egy szomszéd, 2 lift, 16 ponton záródó biztonsági ajtó, klíma, térfigyelő kamerák a környéken.

46_ond_15_1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Címkék: budapest panel eladó panelprogram eladó ingatlan négyzetméter eladó lakás Budapest Zugló otthontérkép panel lakások zuglói panel