Erre figyelj, ha lakóparki lakást veszel!
2017.09.26. 16:18 I MeNa

Erre figyelj, ha lakóparki lakást veszel!

Az ingatlanpiaci fellendülés továbbra sem lankad, sőt: idén is bőven kitart a tavaly indult lakásfejlesztési hullám. Budapesten a következő 2 évben több tucat lakóparkot adnak át, amelyekben több ezer új építésű lakást kínálnak megvételre. Ez kihagyhatatlan lehetőség azoknak, akik egy ideje vásárláson gondolkodnak, de milyet érdemes venni, és mire figyelj? Ezekre a kérdésekre ad választ az őszi Portfolio LAKÁS 2017 Kiállítás és Vásár, ahol minden a lakáskeresőkről és a lakáskeresőknek szól. 

Év eleje óta azt halljuk a lakáspiaci szakértőktől, hogy a 2017-es év az új lakások éve lesz. A főváros számos pontján láthatunk fejlesztéseket az utcán sétálva, még a kevésbé népszerű kerületekben is tucat számra épülnek a lakások. Ez nagyon kedvező helyzet a lakásvásárlóknak, hiszen folyamatosan bővül a kínálat, és még koránt sem ért véget a fejlesztési boom. 

Lakóparkok tucatjait adják át: mire figyelj, ha lakást veszel?

A tavaszi LAKÁS 2017 kiállítás és vásár

 

Több ezer új lakás el 2 éven belül


A lakásépítések terén sorra dőlnek a rekordok: a már eddig is jelentősen bővülő társasház-építések 2017 második negyedévében még nagyobb sebességre kapcsoltak, ami nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a fejlesztők valószínűleg még a 2019. január 1-től ismét 27 százalékra történő áfaemelkedés előtt szeretnék befejezni projektjeiket, és értékesíteni a lakásaikat.

Budapesten a következő 2 évben több tucat lakóparkot adnak át, amelyekben több ezer új építésű lakást kínálnak megvételre. A kínálat ennek ellenére továbbra sem tud lépést tartani a megnövekedett kereslettel, amire a fejlesztők folyamatos áremelésekkel reagálnak.


Természetesen a kisebb alapterületű lakásoknak az árai is kedvezőbbek, már 15 millió forinttól van lehetőség új lakások vásárlására a belvárostól távolabb eső területeken a Portfolio Ingatlan Adatbázisban szereplő adatok alapján.

Így találhatod meg álmaid otthonát


A néhány évtizeddel ezelőtti lehetőségekhez képest mára sokkal több információ áll a vásárlók rendelkezésére az egyre átláthatóbb lakáspiacról.

Még így sem egyszerű dolog megtalálni és megvenni a tökéletes otthont, ebben segít Magyarország első számú ingatlankiállítása, a LAKÁS 2017, amelyet idén ősszel szeptember 29 - október 1. között rendeznek meg a Millenárison. A szervezők ezúttal is tízezreket várnak az ingyenes rendezvényre.


A népszerű lakásexpón akár tervrajzról is foglalhatsz lakást, a legnagyobb bankok szakértői pedig az egyéni hitelkérdésekben is személyes tanácsadással várnak. A kiállítók között megtalálhatod a legnagyobb lakásprojekteket, illetve az ingatlanközvetítői piacvezető szereplői is jelen lesznek teljes adatbázisukkal, vagyis rengeteg eladó lakásból lehet válogatni. A rendezvény célja, hogy végig kísérjen a lakásvásárlás folyamatán: a látogatók egy helyen megtalálnak mindent, ami az ingatlanvásárláshoz, bérléshez szükséges lehet, legyen szó új vagy használt lakásról, befektetésről, bérlésről, felújításról, építésről vagy eladásról.

A cikk megjelenését a LAKÁS 2017 Kiállítás és Vásár támogatta.

Címkék: lakóparki lakások Budapest eladó új építésű lakások Lakásvásár 2017 ősz