Vajon milyen lehet vicces nevű településen élni?
Négyzetméter
2017.09.17. 06:00 I galerika

Vajon milyen lehet vicces nevű településen élni?

El sem tudjuk képzelni, hogy milyen lehet valamely vicces nevű településen élni, és vajon mennyire utálják a helyiek, ha származásukról kérdezik őket. Az azonban biztos, hogy Magyarország bővelkedik a furcsábbnál furcsább településnevekben, ezért utánajártunk a legérdekesebb településnevek eredetének, és azt is megnéztük, milyen eladó otthonokat kínálnak ezekben a falvakban, községekben.

Pornóapáti

Ezt a Vas megyei települést valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, azaz mindenkinek. A legtöbben ugyanis valószínűleg csak a nevét jegyezték meg ennek az osztrák határ menti falucskának. Pedig volt idő, amikor a csodás természeti környezetben elhelyezkedő településnek mezővárosi rangja is volt.

vicces-nevu-telepulesek5.jpg

Kép forrása: panoramio.com

Neve feltehetően a szláv Pernovo helynévből származik, melynek eredete ismeretlen, míg az apáti utótag az itt alapított ciszterci apátságra utal. S hogy zavarja-e az itt lakó, zömmel német ajkú lakosokat a falu különleges neve? Feltételezhetően nem, hiszen egy ingatlant sem hirdetnek a községben, így úgy tűnik, mindenki szeret itt élni.

Ököritófülpös

Erről a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településről azonban már biztosan kevesebben hallottak, pedig a Szamos melletti községnek nemcsak a neve, hanem Fergeteges Táncegyesület névre hallgató néptánc csoportja is figyelemreméltó, akik a mai napig nagy sikerrel mutatják be a fergeteges csárdást. A település Ököritó és Fülpös községek összevonásával jött létre 1950-ben.

Az Ököritó név eredetileg egy olyan helyet jelölt, ahol ökröket itattak, míg a Fülpös a terület középkori gazdájának, a Kölcseyekkel rokonságban álló Fülpösi családnak a nevére utal. A környéken nem magasak az ingatlanárak, de ezt a nagy gyümölcsöskerttel rendelkező, kisebb felújításra szoruló házat még így is áron alul kínálják.

vicces-nevu-telepulesek1.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Rum

Ismét egy érdekes nevű település Vas megyéből, amelynek természetesen semmi köze az azonos nevű alkohol tartalmú italhoz. Neve ugyanis a német Ruhm személynévből vagy a Rummy családnévből ered.

A település már a rómaiak idején jelentős átkelőhely volt a Rábán, rajta keresztül húzódott a Savariát Sopianaeval összekötő út, mely a Borostyánúthoz csatlakozott. De most is érdemes a településre ellátogatni, hiszen egy XIV. századi gótikus, később barokkosított római katolikus templom és a Bezerédj - Széchenyi-kastély is itt található.

Az ingatlanárak itt sincsenek az egekben, a legtöbb ingatlanhoz pedig még így is jóval az átlagár alatt hozzá lehet jutni, akárcsak ehhez a szépen felújított parasztházhoz.

vicces-nevu-telepulesek2.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Szalonna

Miskolctól 50 km-re, Aggtelek-Jósvafő közelében található ez a gyönyörű fekvésű település, melynek közelében egy enyhén sós vizű forrás is található. Nevét feltételezhetően erről „slana” (só) kapta, nem pedig a szalonnáról. A település további látnivalói a református templom, melynek egyik része egy XI. században épült rotunda, másik része egy román stílusú templom, másik a Szárhegyi-víznyelőbarlang, melyet az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított.

Itt mindössze 84 ezer forint az ingatlanok átlagára négyzetméterenként, de találhatunk alacsonyabb árú otthonokat is, természetesen felújítandó állapotban, vagy drágábbakat is, mint ez a 2015-ben felújított, állandó lakhatásra is alkalmas nyaraló.

vicces-nevu-telepulesek3.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Bugyi

Ezt a nagyközséget valószínűleg sokan ismerik, nemcsak vicces neve, hanem Budapesthez való közelsége miatt is. Ez a település ugyanis az egyik legjelentősebb község az agglomerációban, fontos szerepe van a főváros élelmiszerellátásában, saját ipari parkja is van, és fejlődésére az urbanizáció jellemző.

Nevének természetesen semmi köze a fehérneműhöz, feltételezhetően a Bud, Budi kezdetű török vagy ujgur személynévből ered.

Előnyös elhelyezkedése ellenére az ingatlanárak még a földön járnak, ehhez a két generáció számára tökéletes ingatlanhoz, melyen két családi ház is található, például 26 millió forintért lehet hozzájutni.

vicces-nevu-telepulesek4.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

 

 

Átlagárak! Mielőtt vásárolsz (X)

Címkék: eladó ház négyzetméter Rum Pornóapáti Bugyi Szalonna vicces nevű települések Ököritófülpös