5+1 tipp, hogyan válasszunk le teret galéria nélkül
Home Dekor
2017.09.16. 06:00 I heveis

5+1 tipp, hogyan válasszunk le teret galéria nélkül

Az egyszobás lakások átka, hogy ajtóból belépve kis túlzással “az ágyunkban landolnak a vendégek”. Ahhoz, hogy elférjenek a ruháink és az évek alatt felgyúlt kacatjaink nagyon jól át kell gondolnunk, hogy milyen tárolóhelyekre van igazán szükségünk.

Persze, az ikea még a minigarzonokra is gondol, amit aztán ténylegleg a szélsőséges helyhiány. Megnagyítani persze nem tudjuk a lakás alapterületét, de egy egyszobás lakást pár trükkel akár kétszobássá is alakíthatunk. A galéria csak egy megoldás erre a problémára, ráadásul lefogja a fényt is, ami miatt megfontolandó a beépítése. Ha akár ideiglenes megoldást keresünk, akkor itt van néhány tipp, amit költséghatékonyan kipróbálhatunk:

el_1.jpgFotó: VT Wonen

A guruló spanyolfal egy kitűnő megoldás arra, ha ideiglenesen szeretnénk leszeparálni egy részt a szobából.

el_2.jpgFotó: Lonny

Használjon tapétát, hogy egyértelműen látszon, hogy hol végződik a szoba. Például ez a pálmaleveles tapéta karaketersen kijelöli az előszobát, ami nagy kontraszban áll a fekete hallal.

el_3.jpgFotó: Jay's Chelsea Loft

A beépített polcrendszer is szolgálhat térelválasztóként. Az Ikeából ismerős lehet az Expedit polcrendszer, ami egyrészt nagyon hatékony tárolóhely, másrészt leválaszthatunk vele szobarészt is.

el_4.jpgFotó: Studio Oink

Nemcsak a horizontális leválasztás lehet opció. Ha vertikális síkban is gondolkodunk, akkor például megemelhetjük vagy besüllyeszthetjük a szoba bizonyos részét, például az ágyat.

el_5.jpg

Fotó: My Little Chambre

Stílus kérdése ugyan, de egy keleties környezetben jól mutat egy elválasztó függöny is. A nagy belmagasságú lakásokban egy gipszkarton boltívvel megoldhatjuk a karnis problémát, így nem kell a planfonról 5 m hosszú függönyt lelőgatnunk és még hangulatosabbá is varázsoltuk a helyet.

el_6.jpgFotó: Elle Deco Sweden

+1 Néha nincs is másra szükség, mint egyenese falakra. Ha optikailag szeretnénk növelni a helyet, akkor elég, ha beteszünk egy elválasztó tükörfalat. Mivel vékony, ezért szinte alig foglal el hasznos teret, ellenben sokkal nyitottabbá és világosabbá varázsolja a lakást.

Címkék: lakberendezés garzon kislakás otthontérkép home dekor