Nemcsak a lakóparkok nőnek gomba módra a XIII. kerületben!
Négyzetméter
2017.09.10. 06:00 I galerika

Nemcsak a lakóparkok nőnek gomba módra a XIII. kerületben!

Aki a XIII. kerületben sétál, nem győzi kapkodni a fejét, hiszen a beruházók egyik kedvenc kerületében egymást érik az új építésű projektek. Az Önkormányzat azonban a közterületekre is kiemelt figyelmet fordít, ezért is hozta létre az Angyalzöld.hu honlapot, melyen közterületi és zöldhálózati programjait és projektjeit mutatja be.

fejlesztesek-13ker1.jpg

Kép forrása: angyalzold.hu

Ha itt nézelődünk, rögtön fel is tűnik, az előkészítés alatt álló fejlesztések között a Rákos-patak menti területek rekreációs fejlesztése, mellyel sikeresen pályázott Angyalföld a 2016-os TÉR_KÖZ pályázaton.

S hogy mi volt a sikerük titka? Az, hogy egy olyan projekttel pályáztak, mely amúgy is illeszkedik egy kiemelt fővárosi városfejlesztési célhoz, azaz a Rákos-patak megújításához, biztosan sokat nyomott a latban, így nem is csoda, hogy a teljes tartalomra támogatást kaptak.

Sorozatunk előző részében megnéztük, hogyan újul meg a Böszörményi út a XII. kerületben, most lássuk, mit kap a Rákos-patak melletti terület a Béke utca és a Röppentyű-Göncöl utca közé eső szakaszon.

fejlesztesek-13ker2.jpg

Lesz itt minden, ami csak egy városi zöldterületen a lakosság igényeit szolgálhatja. Először is épül egy sokak által már hiányolt rendes kerékpárút, és egy futókör is létesül a sport szerelmeseinek, de a családoknak és a kutyatulajdonosoknak is lesz hová menniük ugyanis játszótér, kültéri fitnesz park és kutyafuttató is épül.

A szép környezet megvalósulásának érdekében pedig kialakítanak egy virágos promenádot és egy pihenőparkot, és mindez a közvilágítás fejlesztésével és egy öntözőhálózat kiépítésével is kiegészül. Ahhoz pedig, hogy a Rákos-patakon ne csak a Béke utcánál és a Röppentyű utcánál lehessen átkelni egy gyalogos hidat is létesítenek a Hajdú utca és a Tahi út között. Most pedig lássuk, milyen használt lakások közül válogathatnak, akik nem valamelyik új építésű lakóparkot választanák új otthonunknak.

Az elmúlt időszak lakásár emelkedése a XIII. kerületben is kiemelkedő volt, de a jelenlegi árakhoz képest, még mindig átlagáron kínálják ezt a 2+1-es társasházi lakást, mely mindössze 8 perc sétára található a Forgách utcai metrómegállótól. A 2006-ban teljes körű felújításon átesett lakás rendkívül jó állapotban van, cirkófűtése pedig egy kétoldalú fafűtéses kandallóval is kiegészül.

fejlesztesek-13ker3.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

De szintén átlagáron vásárolhatjuk meg ezt a kétszobás, Göncöl utcai lakást is, melyben 2010-ben fűtéskorszerűsítésre, 4 évvel ezelőtt pedig nyílászáró cserére került sor.

fejlesztesek-13ker4.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Ezt a Rozsnyay utcai, újszerű, lakóparki lakást azonban már jóval átlagár felett kínálják. A másfél szobás lakás befektetésnek azonban még mindig jó lehet, hiszen jelenleg is bérlő lakja, aki lehetőség szerint tovább is maradna.

fejlesztesek-13ker5.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Jó vétel lehet ez a Fiastyúk utcai, egyszobás lakás is, melyet szintén átlagáron kínálnak, és amely igény szerint, akár teljes berendezéssel is eladó.

fejlesztesek-13ker6.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

És persze átlagár alatt is találhatunk lakást, ha nem sajnáljuk, hogy utólag kell majd ráköltenünk. Ez a szecessziós épületben található 2 szoba + hallos, polgári lakás például 10 évvel ezelőtt, a konyha kivételével teljes felújításon esett át.

fejlesztesek-13ker7.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

 

 

Átlagárak! Mielőtt vásárolsz (X)

Címkék: fejlesztések játszótér park kutyafuttató kerékpárút lakásvásárlás lakáskiadás közvilágítás városrehabilitáció eladó ingatlan használt lakás négyzetméter eladó lakás futókör gyalogos híd XIII. kerület Angyalföld Rákos-patak Új építésű lakások Béke utca Göncöl utca Röppentyű utca