Kaposváron 10 millió alatt is miénk lehet a világ
2017.09.03. 07:29 I Törpilla von Gödöllő

Kaposváron 10 millió alatt is miénk lehet a világ

Akár 72 négyzetméteres panellakást is vásárolhatunk Kaposváron 10 millió forint alatt – derül ki az Otthontérkép kínálatából. Gyönyörűen rendbe hozott, panorámás kégliket találtunk az egyébként rohamosan javuló közbiztonságú somogyi megyeszékhelyen.

Míg Budapesten 10 millió forint alatt legfeljebb használati joggal terhelt vagy önkormányzati bérlakásokat találunk, a somogyi megyeszékhelyen egészen más a helyzet. Megnéztük, hogy mit dob ki a gép, ha rá keresünk a kaposvári 10 millió forint alatti panellakások aktuális kínálatára.

Nos, fennakadt a szemünk! Ugyanis a Kinizsi lakótelepen például 4. emeleti 2,5 szobás, erkélyes lakást is hirdetnek, mégpedig 9,69 millió forintos irányáron. Ezért az összegért a műanyag nyílászárókkal, légkondicionálóval is felszerelt ingatlanhoz Whirlpool villanysütő-tűzhely és természetesen a beépített konyhabútor is jár.

kinizsi.jpgKattints a képre további fotókért!

Ez egyébként 134 ezer forintos négyzetméterár, ami alacsonyabb, mint a tavalyi éves átlag a kaposvári kistérségben, ami 153 ezer forint volt az Otthontérkép adatai szerint. Ez persze a kínálati oldal, azaz az eladók által vágyott összeg. Ami a valós adásvételeket illeti, ott a 2015-ös, rendelkezésre álló legfrissebb adatok szerint 132 ezer forint volt a négyzetméterek átlagos díja.

De nézzük a további gyöngyszemeket!

A Zaranyi lakótelepen 9,99 millió forintért eladó ez a 63 négyzetméteres, szintén erkélyes, panorámás lakás. A környék nyugodt és biztonságos. Kaposvárott egyébként is javultak a bűnözési mutatók: tavaly az előző évinél 7 százalékkal kevesebb bűnesetet regisztráltak az Otthontérképen elérhető statisztika szerint.

zaranyi2.jpgA panoráma is nagyon rendben van. Kattints a képre további fotókért!

2016-ban összesen 1035 gépjárművekkel kapcsolatos, személy elleni, illetve egyéb bűneset történt a városban. 2015-ben még több mint 1100 volt a vonatkozó adat, 2013-ban pedig kétezernél is több.

Ez a tendencia hosszú távon az ingatlanárakra is jótékonyan hat, mármint az eladók szempontjából, a négyzetméterárak emelkedése révén. Már csak ezért is érdemes megfontolni ennek az 52 négyzetméteres felújított lakásnak a megvételét, akár befektetési célból is.

furedi.jpgKattints a képre további fotókért!

Tizedik emelet, azaz panoráma. Kelet-nyugati tájolás, azaz mindig világos. Ráadásul az ingatlan nagyméretű közös tárolóval is rendelkezik, és mind műszakilag, mind esztétikailag felújították.

furedi2.jpgKattints a képre további fotókért!

Hasonló paraméterekkel – összesen 58 négyzetméterrel, 3 szobával –, plusz 2 franciaerkéllyel várja új gazdáját ez a 8,4 millióért kínált lakás is.

Címkék: bűnözés kaposvár eladó vidék panellakás négyzetméter eladó lakás otthontérkép