Budapesti utcák és utak extremitásai
Eladó/kiadó
2017.09.01. 06:00 I TothGeza78

Budapesti utcák és utak extremitásai

Budapesten belül nagyon nehéz jól elkülöníteni egymástól a környékeket, ugyanis a kerületek hatalmasak és már egy utca vagy egy út egyik oldala vagy másik vége sem egyforma nívójú.

A legjobb példa erre az Erzsébet királyné útja Zuglóban. Ennek a városhoz közelebb eső végén, van néhány romos, problémás ház, de kijjebb a Rákos patak felé már sokkal jobb a helyzet, ugyanígy a Hős utca hírhedt vége a Pongrác út felől egészen más megítélés alá esik, mint a Hungária körút másik oldalán lévő Hős utca, ahol egészen kellemes, családias lakótelep található, pedig az is ugyanúgy a X. kerület. Az út két oldalán tehát az ingatlanárak duplázódását is megtapasztalhatjuk. Annak ellenére, hogy a cím mindkét esetben X. kerület Hős utca lesz.

A Hős utca Pongrác út felőli végén, nagyon rossz állapotú, lelakott házakat lehet látni. Sajnos a lakókörnyezet is nagyon problémás. Egy lakást találtunk itt, de a hirdetés szövege is sugallja, hogy "speciális környékről" van szó. A 25 nm-es lakást már 4,15 millióért megvehetjük. Igaz, nem lesz könnyű eladni. 

lakas_hos_utca.png

 

Mintha nem is ugyanabban az utcában járnánk, a Hungária körút másik oldalán, szintén a Hős utcában egy szép állapotú, 43 nm-es, 2 szobás lakás rendezett lakóházban már 24,2 (!) millió forint. 

lakas_hos_utca_2.png

Ugyanígy például Kőbánya másik végén a családias, egészen polgárosodott Óhegyi lakótelep teljesen más árakkal működik, mint az Újhegyi rész.

Óhegyen tehát egy felújított házban lévő 1 szobás lakás 13,8 millióba kerül. 

lakas_ohegy_kobanya.png
Tehát a Harmat utca városhoz közeli, Óhegyi fele érezhetően drágább és jobb, mint a Harmat utca Sibrik Miklós úttól kifelé eső része. 

Egy 29 nm-es panel lakás az Újhegyi lakótelepen (panelprogramon átesett lakóházban) 11,9 millió forintért keresi a gazdáját.

ujhegyi_ltp_lakas.png

De nem csak Pesten, hanem Budán is találunk hasonló furcsaságokat. A Fehérvári út belsőbb részein és a Hamzsabégi út környékén (XI. kerület legolcsóbb) van néhány problémás háztömb és környék, miközben az Etele út magasságában már az új építések veszik át a terepet, illetve a kelenföldi lakótelep is gyönyörűen megújult. Azaz a Bocskai úttól egy megállóra akadnak kérdéses környékek, három-négy megállóra viszont az árak még Budán belül sem a legalacsonyabbak.

Itt tehát egy kis panel lakás akár duplájába is kerülhet, egy látszatra olcsón fenntartható, konvektoros udvari lakáshoz képest. Amikor egy ilyen hirdetésre kiérkezünk és belépünk a kapun, rögtön meg fogjuk érteni miért kerül sok millióval kevesebbe az adott házban egy akár felújított kis lakás.

Bocskai úton, 40 nm-es földszinti lakás az átlagártól jóval olcsóbban, 14 millióért eladó. Fotót érthető okok miatt, csak a ház külső frontjáról tettek fel. A lakás állapota és a belső udvar erősen felújítandó állapotot tükrözhet.

 bocskai_ut_foldszinti.png

 

Címkék: lakás zöldövezet kiadó lakások otthontérkép felújítandó lakások eladó/kiadó eladó panel lakások Budapest XI kerület Budapest X kerület eladó budapesti lakások felújított lakások kőbányai lakások eladó budapesti ingatlanok eladó tégla lakások Budapest VIII kerület Budapest Óhegy Budapest Újhegy lakótelepi lakások