Szétnéztünk Zalában – olcsó házakat találtunk!
ELADÓ/KIADÓ
2017.08.24. 06:00 I TothGeza78

Szétnéztünk Zalában – olcsó házakat találtunk!

Fővárosi szemmel pimaszul olcsók a gyönyörű, élhető és nem is szegény Zala megyében található házak. Itt a nagyvárosokon, a fürdővárosokon (és a Balaton-parton) kívül azonban gyenge a kereslet, ami meg is látszik az árakon: 3-4 millióért már a nagyvárosoktól 15-20 percre takaros házikókat lehet kifogni.

Zala megye nem keleten, hanem Nyugat-Dunántúl déli részén található, vagyis az ország egyik relatíve gazdagabb, szépen fejlődő megyéjének számít. A Zala megyeieknek akad bőven munkalehetőségük az ottani multinacionális cégeknél és helyi nagyobb vállalatoknál, például a Flextronics, a GE, a Honeywell, turisztikára építő vendéglátó helyeknél és hoteleknél, és persze Ausztriában is.

Mégis, a néhány jelentősebb várost (Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely, Hévíz, Lenti, Letenye) leszámítva a falvak folyamatosan elnéptelenednek – különösen a városoktól távolabbi települések, bármilyen festői vidéken fekszenek is. A fiatalok közül sokan a környező nagyobb városokban, a fővárosban, vagy a közeli „nyugati” országokban találnak sok esetben jól fizető munkahelyeket.

Kevesen, sőt, egyre kevesebben, gondolják úgy, hogy a falvakban vásárolnának ingatlant, ahol sem munkalehetőség, sem intézmények nem igazán vannak, a bevásárlási lehetőséget pedig a kis vegyesbolt jelenti. Különösen így van ez, ha az említett nagyvárosoktól távolabb esik a település. Az ott élő idősek pedig kihalnak és az örököseik nem tudják jó áron értékesíteni a még szép állapotú ingatlanokat.

Nagykanizsától viszonylag nem messze, északra 18 km-re, Zalakomárban rendezett 50 nm-es kis ház már mindössze 3,1 millió forintért akad eladó. Aki itt keresgél és csak pici házra vágyik, annak tökéletes választás, nem igényel első körben sok ráfordítást, csak ha bővíteni szeretné.

zalakomar_csaladi_haz.png

Nagykanizsától hasonló távolságra, 19 km-re, de közlekedés szempontjából sokkal jobb helyen, az M7-es autópálya mellett Gelse községben pedig már 89 nm-es, 3 szobás családi házat kínálnak, szintén nevetséges áron – már ha a fővárost és környékét nézzük – potom 3,5 millió forintért. Igaz, a házon még sok felújítást kell végezni, azaz a „beköltözhető ár” valójában azért jóval magasabb.

gelse_csaladi_haz.png

Aki inkább lakást keres ezen a környéken, az már Sármelléken (Hévíztől 15 percre) vásárolhat 5 millióért erkélyes, 2 szobás, 50 nm-es kis lakást. Némi munkálat ez esetben is ráfér, de hangulatos otthont lehet belőle kialakítani.

sarmellek_lakas.png

Zalaszentivánon, ezúttal a másik nagyvároshoz, a megyeszékhelyhez, Zalaegerszeghez kellően közel találtunk nem is régen, 1998-ban épült 145 nm-es, 3 szobás családi házat is, amelyet már külső szigeteléssel is elláttak. A méret, a megyeszékhely közelsége és az új építés miatt itt már egészen más az árkategória: 23 millió forintot kérnek érte. Ez nem éppen olcsó, de kellemes életteret adó családi ház, még cserépkályhával is rendelkezik.

zalaszentivani_csaladi_haz.png

Címkék: vidék családi ház eladó ház zöldövezet eladó ingatlanok Zalaegerszeg Nagykanizsa Sármellék Zala megye Zalakomár otthontérkép Gelse Zalaszentiván vidéki romantika eladó/kiadó eladó családi házak kiadó családi házak vidéki családi házak nagykanizsai ingatlanok vidéki lakások vidéki ingatlanok Zala megyei ingatlanok Zala megyei eladó családi házak Zalaszentiván családi ház Gelse családi ház Sármellék eladó lakás Zalakomár családi ház Zalaegerszeg családi házak Zalaegerszeg eladó családi házak eladó vidéki ingatlanok nagykanizsai eladó családi házak