Robbanásbiztos ablakra és saját hokipályára vágynak a luxusvillák lakói
2017.07.13. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Robbanásbiztos ablakra és saját hokipályára vágynak a luxusvillák lakói

Robbanásbiztos ablakok, ujjlenyomat-olvasó, éjjellátó kamerák, saját hoki- és kosárpálya, de a hobbiszobaként funkcionáló gardróbok is ott sorakoznak a legújabb luxustrendek között.

Nos, a válság alatt és által alig megtépázott luxusingatlanok piaca világszerte egyre jobban pörög. Az ingatlanközvetítőknek, de az eladóknak és a potenciális beruházóknak is rajta kell tartaniuk kezüket az események ütőerén.

A Christie's International Real Estate most felmérte, melyek azok az új trendek, építési és lakberendezési ötletek, amelyek divatba jöttek és igazán emelik az ingatlanok értékét, keresettségét.

Természetesen van köztük pár megdöbbentő megoldás:

1. A hobbi és a sportszenvedély egyre jelentősebb méretű tereket hasít ki a luxusotthonokból. Na de tegyük a szívünkre a kezünket: ha megtehetnénk, melyikünk ne akana saját kosárpályát vagy jégcsarnokot – de legalább egy privát jógatermet vagy egy BMX pályát magának?

hokipalya.jpgA saját úszómedence eddig is alap volt, a saját jégcsarnok viszont nem. Forrás: luxurydefined.com

2. Új dimenzióba lépett a biztonsági rendszerek kialakítása is a Christie's International Real Estate jelentése szerint. Ujjlenyomat-olvasó, robbanásbiztos filmréteg az ablakokon, éjjellátó kamerák és tartalék generátorok sorakoznak a tehetősek igénylistáján. A non plus ultra számomra mindenesetre eredetileg víz permetezésére hivatott, a plafonon elhelyezett tűzvédelmi szórófej volt, ami szükség esetén borssal borítja be a házat. Ez a módszer a hívatlan vendégek elűzésére, de legalábbis gyengítésére szolgál.

kajman_security.jpg

 Mission Impossible a Kajmán-szigeteken – legalábbis ami az illetéktelen behatolást illeti. Forrás: luxurydefined.com

3. Egyre nagyobbra nőnek a luxusvillákban a gardróbhelyiségek is. Méretes szekrényből szobává, sőt – a szakemberek szerint – immár rekreációs teremmé, azaz a szabadidő eltöltésére is alkalmas helyiséggé avanzsálnak. És ez a trend nagyon is találkozik a tehetős ingatlanvásárlók igényeivel.

gardrob.jpg

Mégis a ruha teszi a rekreációs szobát mindenképp. Forrás: luxurydefined.com

4. A konyhák afféle színházteremmé alakulnak át a Christie's International Real Estate összeállítása szerint. A család tagjai és a parti vendégek ugyanis egyre inkább vágynak arra, hogy megfigyelhessék az étekkészítésen munkálkodókat – mintha egy színházteremben vagy éppen divatbemutatón ülnének. A konyha egyre inkább átveszi a nappali szerepét, és a mindennapok központjává válik.

kitchen-charleston.jpg

Konyha vagy előadótér? – jelenleg korántsem egyértelmű. Forrás: luxurydefined.com

Címkék: külföld exkluzív luxus trend ingatlanközvetítés luxuslakás otthontérkép