Csodálatos kikötői luxus Sydney-től Lisszabonig
2017.07.10. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Csodálatos kikötői luxus Sydney-től Lisszabonig

Ha már a nyár a napfürdőzés és a tengerparti ejtőzés évszaka, a luxurydefined.com végigvette, melyek a világ legfantasztikusabb fekvésű vízparti városrészei, kikötői.

Sydney, az USA-beli San Diego, Hongkong, de Lisszabon is felkerült a luxurydefined.com toplistájára, amelyen a Föld legszuperebb fekvésű vízparti városait gyűjtötték össze. Azokat, amelyek utánozhatatlan panorámájú, árú és népszerűségű ingatlanpiaccal rendelkeznek. Íme a világ 4 legjobb helye vízközelben:

Sydney, Ausztrália

sydney_hotel_shangri-la.jpg

A Harbour Bridge és az Operaház Sydney-ben. Forrás: luxurydefined.com

Képeslapra illő kertek és strandok, 150 mérföldnyi partvonal, Ausztrália egyik legtöbbet fotózott látványossága, a Sydney Harbour Bridge és persze a Sydney-i Operaház várja a kontinensország legnagyobb városának ikonikus kikötőjében az embert.

A Woolloomooloo éttermekkel és történelmi emlékekkel zsúfolt. A híres látni (és ízlelni-) valók között ott sorakozik a modern olasz étterem, az OTTO, vagy a kínai, a japán és a délkelet-ázsiai kulináris élvezeteket nyújtó China Doll.

sydney_restaurant_otto_nikkito.jpg

Étterem a Woolloomooloo-n. Forrás: luxurydefined.com

A Christie's International Real Estate 2017-es elemzése szerint Sydney a hatodik legmagasabban jegyzett főváros a luxusingatlanok piacán.

Lisszabon, Portugália

lisbon_robert_harding.jpg

Lisszabon: ég és víz között. Forrás: luxurydefined.com

A kontinentális Európa legnyugatibb városa, stratégiai elhelyezkedése miatt – a Tagus folyó itt ömlik az Atlanti-óceánba, valamint itt ér össze Európa, Afrika és az Atlanti-óceán – az öreg kontinens egyik legforgalmasabb kikötője. Bájos fekvés, villamosok hegymenetben. Ez Lisszabon címszavakban.

Lenyűgöző panoráma úton-útfélen, fenséges elegancia, ugyanakkor bájos kávéházakkal, éttermekkel, apró boltocskákkal, romantikus utcácskákkal teli város.

lisbon_tram_axiom.jpg

Hegymenetben. Miként a kiemelt városrészek ingatlanárai. Forrás: luxurydefined.com

A luxusra vágyó potenciális ingatlanvásárlók pedig egyre több fejlesztési projekt közül válogathatnak. Igazi csemege most Lisszabon kiemelt városrészeiben (ilyen például az Avenidas Novas és a Castelo) szemezgetni a kínálatból.

Hongkong

hong_kong_gallery_stock.jpg

Ázsiai álomváros. Forrás: luxurydefined.com

Bár óriási, színes és nyüzsgő, Hongkong még mindig a világ egyik legbiztonságosabb városa, szívében a Viktória kikötővel.

A Viktória hegyen található Pollock sétány jelenleg is a világ egyik legdrágább utcája, innen a Hongkong szigetre és a kikötőre is csodálatos panoráma nyílik. Bár a közeli Severn és Baker út ingatlanárai vetekszenek a Pollockkal, ez az utca viszi a prímet. Néhány éve kelt el itt apartman 103 millió dollárért, az egykori Francia Konzulátus épülete pedig 74 millió dollárért.

A legjobb éttermek közül sok a hotelekben található – például a Caprice a Four Seasons-ben.

hong_kong_restaurant_man_wah.jpg

Kilátás és nem poszter egy hongkongi étteremben. Forrás: luxurydefined.com

San Diego, USA

 

A San Diego-öbölben található kikötő az Egyesült Államok nyugati partjának egyik legjelentősebb természetes vízi csomópontja. Ráadásul egy 4600 négyzetméteres 'vízi játszótér', a Mission Bay Park is várja itt a(z ingatlan)turistákat pálmafákkal, gyönyörű vízi útvesztőkkel, öblökkel, szigetecskékkel.

A szomszédos La Jolla, San Diego ékköve pedig Kalifornia egyik legnépszerűbb tengerparti üdülőhelye, és érthetően ezért ingatlanbefektetői célpontja is.

san_diego_la_jolla_istock.jpg

San Diego Kalifornia egyik legnépszerűbb tengerparti üdülőhelye. Forrás: luxurydefined.com

 

Címkék: exkluzív luxus panoráma Hong Kong Sydney Lisszabon