Kiszorul a bűn a Budai Várból
2017.07.05. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Kiszorul a bűn a Budai Várból

Bár az I. kerület a kifejezetten magas bűnesetszámmal rendelkező városrészek közé tartozik, tavaly jelentősen visszaszorult a bűnözés a Vízivárosban, a Tabánban és a Vár környékén is – derül ki az Otthontérkép bűnözési térképéről.

pinterest_siklo.jpg

A bűnözési adatok lefelé siklanak, a négyzetméterárak azonban nem. Forrás: Pinterest

Az első kerület legtöbb városrészében jelentősen visszaszorult a bűnözés: a Vízivárosban 2016-ban az előző évihez képest mintegy 30 százalékkal kevesebb bűnesetet regisztrált a rendőrség, csakúgy, mint a Várban. Krisztinavárosban ugyan nem változott lényegesen a bűnnel való fertőzöttség, a Tabánban viszont szintén csaknem 20 százalékkal esett vissza a betörések, autólopások, személy elleni és egyéb bűncselekmények száma – derül ki az Otthontérkép bűnözési térképéről.

Az I., azaz a Várkerületben összességében 12 százalékkal csökkent tavaly a bűnesetek száma 2015-höz képest. 12 hónap alatt 778 ilyen regisztrált cselekmény történt, amivel egyébként a kerület a kifejezetten magas bűneseti kategóriába tartozik.Ennek egyik magyarázata feltehetően a környéken megforduló rengeteg turista, de vélhetően a tehetősek otthonai és az azokban elhelyezett értékek is igencsak vonzzák a rosszban sántikálókat.

Az eleve magas ingatlanárakat mindez mit sem zavarja az emelkedésben. A kínálat – főként a Vár közvetlen környezetében – igencsak korlátozott, az ékszerdobozokra érdemes azonnal lecsapni. Ez a Szalag utcai igényesen felújított gyönyörűség 82 négyzetméteres, 8 négyzetméteres erkéllyel. Kínálati ára több mint 853 ezer forint négyzetméterenként.

szalag_utca.jpgA dizájnt és a fekvést meg kell fizetni. Kattints a képre még több fotóért!

Várfok utcai társát négyzetméterenként csaknem 600 ezer forintért kínálják. Alapterülete 77 négyzetméter, ebből 3 szoba telik ki, az ablakból pedig páratlan panoráma tárul a leendő tulajdonos elé.

varfok_utca.jpgPáratlan panoráma. Kattints a képre még több fotóért!

Ugyan kit érdekelnek a bűnözési mutatók ebben a negyedben?

 

Címkék: budapest exkluzív lakás várnegyed Vár I. kerület otthontérkép