Hm, isteni! … Lakások az Istenhegyen
ELADÓ/KIADÓ
2017.07.02. 06:00 I TothGeza78

Hm, isteni! … Lakások az Istenhegyen

Buda – pontosabban a XII. kerület – egyik elegáns, gyönyörű panorámával bíró része Istenhegy. Körülnéztünk!

Talán kevesen tudják, de Budán nem a második kerületi Rózsadomb, hanem valójában a XII. kerületi, Kis-Svábhegy a legmagasabb presztízsű rész, legalábbis ami a magasabban fekvő részeit illeti. Itt hatalmas villák, követségek és kisebb lakásokra szabdalt társasházak a jellemzőek. Itt azonban a kínálat meglehetősen korlátozott, ezért kevés az eladó ingatlan. Az a néhány, amelyik nem kel kézen-közön, az csillagászati árakon bukkan fel a hirdetési oldalakon, így az Otthontérkép.hu-n is.

Ennek a különleges kerületrésznek a közvetlen szomszédja a 372 m magas Istenhegy, ami gyakorlatilag a Normafa végállomás irányába kanyargó fogaskerekű vasút első néhány megállójától balra eső kerületrészt jelenti. Ezt a területet az Istenhegyi út felsőbb szakasza vágja ketté.

Mint említettük a magasabb részről páratlan panoráma nyílik a városra – leszámítva persze a csak földszinti lakásokat. Az árak persze nem sokkal kedvezőbb, mint a Kis-Svábhegyen, viszont egy jóval kiterjedtebb környékről van szó, így a városnak ezen szegletében ingatlant kereső szerencsés kisebbség relatíve nagyobb választékkal találkozhat.

Istenhegyen, sorházi lakás 105 nm-es, 3 szobás, semmi különleges luxus, 94 millió forint

istenhegy_sorhaz.png

Nyilvánvalóan nem csak az ilyen elképesztően drága ajánlatokat találunk ezen a részen, hanem a felső középosztály számára megfizethetőbb lakó megoldásokat. 35 millióért 2 szobás, 37-40 millióért pedig már 3 szobás lakásokat is elcsíphetünk.

Szép állapotú, 62 nm-es, 2 szobás lakás a Zsolna utcában

zsolna_utca.png

Teljesen felújítandó, 67 nm-es, 2+1 szobás lakás, Zsolna utcában, 39,9 millió forint

felujitando_zsolna_utca.png

Tehát mint láttuk, közel sem csak 100 milliókért lehet itt élhető lakást kifogni. Ugyanakkor az is igaz, hogy egy nagyobb családnak 2-3 gyerekkel már akkor is mélyebben a zsebükbe kell nyúlni, ha a legolcsóbb megoldások között keresgélnek. Egy 2+2 fél szobás, mindössze 73 nm-es használt lakás, nem kevesebb mint 49,9 millió forintba kerül, de ha valaki nagyobb és jobb állapotú ingatlanra vadászik, akkor a belépési pont már 65-75 millió forintnál lesz. Ennyi kell ahhoz, hogy a legjobb környékre több gyerekkel fel tudjunk költözni.

Trencséni utcában, 104 nm-es, 3 szobás jó állapotú lakás

trencseni_utca.png

Címkék: luxus panoráma zöldövezet Budapest Buda otthontérkép Zsolna utca Istenhegy felújítandó lakások eladó/kiadó kiadó budai lakások eladó budai lakások Budapest XII kerület Trencséni utca