Hamarosan Batman is a IV. kerületbe költözhet
2017.07.01. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Hamarosan Batman is a IV. kerületbe költözhet

Lassan Batmanre is szükség lesz Újpesten, ha folytatódik a bűnözési mutatók emelkedése. Bár a IV. kerület a lakásbetörések és a gépjárművekkel kapcsolatos inzultusok tekintetében is a mérsékelten fertőzött kerületek közé tartozik, a bűnesetek száma tavaly hét százalékkal nőtt 2015-höz képest – derül ki az Otthontérképről.

Jócskán megugrott a bűnesetek száma a IV. kerületben az Otthontérkép bűntérképe szerint. A rendőrség hivatalos statisztikáin alapuló adatok azt mutatják, hogy 2015-ről 2016-ra 7,1 százalékkal emelkedett a lakásbetörések, autólopások és -feltörések, valamint a személy elleni cselekmények száma Újpesten.

pinterest_batman_pohar.jpg

Batman, hooool vagy? Forrás: Pinterest

Az összegzés persze sok lényeges részletet elfed a valós folyamatok – no pláne az árnyalatok – közül:

A gépjárművekkel kapcsolatos bűnesetek száma például a lakosságszámot is figyelembe véve mérsékelt, tavaly összesen 58 ilyen eset történt. Ez hasonló a környező kerületekben – a XIII-ban és a XV-ben – regisztrálthoz.

A betörések száma pedig kifejezetten alacsony: tavaly 12 hónap alatt mindössze 73 ilyen eset történt. Ezzel Újpest Zuglónál és Angyalföldnél is biztonságosabb városrésznek minősül. (Igaz, 2015-ben a kerületben ennél is kevesebb, 66 regisztrált betörés történt. 2014-ben ugyanakkor még 223 volt a vonatkozó adat.)

Márpedig az előbbi két faktor igencsak fontos, amikor valaki lakhelyet választ. Úgyhogy az azért nem valószínű, hogy Újpest a következő években gettóvá válik majd és elnéptelenedik. Az idevágyóknak pedig bőven akad színvonalas kínálat szépen felújított, kreatívan berendezett lakásokból, házakból, amiből válogathatnak. Mint ez a Vécsey Károly utcában található 2 + fél szobás, 62 négyzetméteres lakás (plusz erkély), amit mintegy 37 millió forintért kínálnak.

vecsey_karoly.jpgKattints a képre még több fotóért a lakásról!

Vagy ez a különleges kialakítású belső terekkel rendelkező 1+2 félszobás 78 négyzetméteres lakás az Újpest-Városkapu metróállomástól két percre 31,9 milliós kikiáltási áron.

ujpest_varoskapu.jpg

Kattints a képre még több fotóért!

Újpesten egyébként tavaly az átlagos kínálati ár négyzetméterenként 348 ezer forint volt, míg a szomszédos XV-ben csak 313 ezer, Dunakeszin pedig 296 ezer.

 

Címkék: bűnözés lakás eladó négyzetméter Budapest otthontérkép IV. kerület