Megtekintésszédelgők kíméljenek!
2017.06.13. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Megtekintésszédelgők kíméljenek!

Az ingatlanosok és az eladók rémálma a megtekintésszédelgő, más néven ingatlan turista: az ember, aki csak lakberendezési tippeket keres, vagy üres óráit szeretné elütni luxusingatlanok bejárásával. Valójában esze ágában sincs lakást vagy házat vásárolni, és pénze sem volna rá.

Ismerik a típust, akinek egy fillérje sincs, mégis órákat tölt a próbafülkében ruhakölteményt ruhaköltemény után magára öltve? A nőt, aki luxus cipőboltokban tölti szombatjait, pedig tudja, hogy egész éves fizetése sem volna elég egyetlen pár lábbelire? És a férfit, aki luxusautó-szalonokban foglal időpontot időpont után tesztvezetésre, s utóbb metróra szállva távozik?

car_1.jpg

Nem mindenki az, akinek látszik. Forrás: Pinterest

Nos, az ingatlanpiacon a közvetítők és az eladók rémálma a megtekintésszédelgők képében testesül meg. Ők azok az emberek, akik lakberendezési tippeket keresnek, vagy egy Normafánál tett séta helyett komoly szándékú vevőnek kiadva magukat villákat és luxuslakásokat barangolnak be. Vásárolni eszük ágában sincs – jellemzően pénzük sem volna rá. Viszont órákig gyönyörködnek a látványban, fölöslegesen rabolva kalauzuk idejét.

Ennek a filmforgatások helyszínéül is szolgáló szuper panorámás luxusvillának a tulajdonosa pontosan tudja, hogy a jelenség létezik, nem véletlenül kötötte ki, hogy csak komoly érdeklődőknek mutatja meg az ingatlant.

luxusvilla.jpgKattints még több képért!

Ennél az exkluzív csömöri családi háznál szintén fennáll a veszélye a megtekintésszédelgésnek.

csomor.jpgKattints a képre még több fotóért!

Úgyhogy csak óvatosan: a ragadozók köztünk – és akár az ingatlanunkban is – járnak!