Pár ötlet mikro otthonok berendezéséhez!
2017.06.01. 06:00 I csorbazs

Pár ötlet mikro otthonok berendezéséhez!

A minél kisebb, annál jobb trend a lakások esetén nem csupán egy divathóbort, hiszen sok nagyvárosban a helyhiány szüli ezeket a kényszer megoldásokat. Ha már viszont csak egy kis terület áll rendelkezésre, akkor érdeme mindent beleadni, hogy az valóban élhető tér legyen. A CNN elképesztően pici és zseniálisan mutatós lakásokat gyűjtött össze, amit most prezentálunk nektek, természetesen magyar példákkal!

A nagyvárosok lakosai tudják, hogy a nagy élettér egy különleges kiváltság. Ez érződik már Budapesten, is, hiszen 600 ezer forintos négyzetméter áraknál, bizony mélyen a zsebébe kell nyúlni annak, aki egy nagyobbacska lakást szeretne venni vagy bérelni.

kislakas1.jpg

A kislakások azonban lehetnek ugyanolyan otthonosak és kényelmesek, mint a nagyobbak. Ezt a tételt támasztja alá a Small Homes, Grand Living című könyv is, mely dizájnerek és építészek közös munkájának gyümölcse.

Érdekes aspektusra hívja fel a figyelmet Sigurd Larsen, a könyv előszavának szerzője, aki azt hangsúlyozza, hogy a kislakások nemcsak költségkímélőek, de sok időt is megtakarítanak a tulajdonosoknak, nem beszélve arról, hogy ez a lakhatás és energiafelhasználás leginkább környezetbarát formája, mindemellett pedig a jól kialakított terek kényelmes és otthonos kis kuckókká válhatnak.

Íme egy válogatás gyönyörű kislakásokból! Kattints a képre, és nézd meg a galériában található további nagyszerű megoldásokat!

 

Lássunk néhány kislakást az Otthontérképről, amikből hasonló, kreatív otthonokat lehet varázsolni!

Aprócska lakás a Hársfa utcában

kislakas_vii_keruletben.jpg

 

25 négyzetméteres lakás a Mátyás téren

matyas_ter_elado_alaks.jpg 

20 négyzetméteres otthon a Salétrom utcában

elado_lakas_a_saletrom_utcaban.jpg

 

 Kislakás a Rózsa utcában

rozsa_utca_elado_lakas_4.jpg

Címkék: budapest garzon kislakás garzonlakás eladó kislakás