Magas hozam lakáskiadással, fejfájás nélkül
2017.05.30. 14:32 I MeNa

Magas hozam lakáskiadással, fejfájás nélkül

A mostani befektetési környezetben kiemelkedő, akár 6-7 százalékos hozam is elérhető a Cordia otthonok kiadásával.

A történelmi mélyponton lévő banki kamatok és állampapírhozamok időszakában – átélve a brókerbotrányokat – egyre többen keresnek megtakarításaiknak, befektetéseiknek olyan biztonságos formát találjanak, amely érdemi hozamot is termel. A lakásbérleti díjak robbanásszerű növekedése azok figyelmét is ráirányítja az ingatlanpiacra, akik idáig ódzkodtak a bérbeadással járó tennivalóktól. „Felmérésünk szerint Budapesten és a nagyobb vidéki városokban mintegy tízezren tervezik, hogy öt éven belül kifejezetten befektetési céllal vesznek újépítésű lakást, de hasonló nagyságú azok tábora is, akik a saját használat mellett befektetési céllal is vásárolnának” – mondta Földi Tibor, a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia vezérigazgatója.

grandor_cordia_nogal.jpg

Ilyen lesz a Grandio társasház kívülről

A Cordia jó elhelyezkedésű, értékálló, gyorsan és magas áron kiadható lakásaival akár évi 6-7 százalékos bruttó bérleti díj hozam is elérhető, de a nettó hozam is többszöröse a bankbetét-kamatoknak. Nem véletlen, hogy a Cordia által épített lakások fele gyakran már a tervezőasztalról elkel.

A bérbeadással járó tennivalókkal a Cordia property menedzsment csapatát a legcélszerűbb megbízni, amely már most mintegy 300 lakás tulajdonosának nyújt teljes körű szolgáltatást. A Cordia Plus névre keresztelt egyedi szolgáltatáscsomagba a műszaki átvizsgálástól, a lakás optimális belső kialakításától és berendezésétől kezdve az ingatlan meghirdetésén, a bérlővel való szerződéskötésen át egészen a rezsiszámlák és a közös költség kiegyenlítésének figyelemmel kíséréséig, a lakás állagának ellenőrzéséig minden bele tartozik. Sőt, a Cordia Plust választó tulajdonosoknak a lakógyűlésekkel sem kell foglalkozniuk.

rozsa55_nogal.jpg

A Rózsa55 épületének látványterve

A befektetési céllal vásárlást tervezők számára az ingatlan elhelyezkedésén és jó megközelíthetőségén túl a könnyű bérbeadhatóság a legfontosabb, de a környékbeli üzletek száma is meghatározó. A Cordia idén meghirdetett nyolc ingatlanfejlesztési projektjéből az alábbi négy koncepciója és elhelyezkedése olyan, hogy kifejezetten jó választás lehet azoknak, akik bérbeadási céllal vásárolnának új otthont. 

  • A többszörös nemzetközi díjnyertes Corvin Sétány lakóingatlan-fejlesztéseit lezáró projekt, a Corvin Atrium a sétány részeként 2018-ra valósul meg. Itt 531 lakás épül, aminek jelentős része már el is kelt. A teljesen megújult városrész az egyik legkeresettebb belvárosi bérleti lokációnak számít.
  • Az Andrássy úthoz és a Városligethez közel eső Rózsa55 lakóház a belváros egyik legkedveltebb környékén helyezkedik el, ahol a külföldi vendégek igényeinek mindenben megfelelő, rövid távú bérbeadásra ideális apartmanok alakíthatók ki.
  • A Young City a XIII. kerület egyik legzöldebb környékén épül, kiváló közlekedési környezetben, elérhető áron, az Árpád-híd közelében. Közel van a Váci úti irodafolyosó számos munkahelye is, így ezek az otthonok a hosszú távú lakáskiadásban gondolkodók számára is jó választást jelenthetnek.
  • A Grandio a bulinegyedben, a Nagydiófa utcában épül; ahol minőségi, a külföldi turisták igényeit maximálisan kielégítő, rövid távú tartózkodásra ideális apartmanok alakíthatók ki.

A cikk megjelenését a Cordia támogatta.

Címkék: hozam lakásbefektetés eladó lakások Cordia lakáskiadás hosszú távra Corvin Sétány Cordia