Olyat láthatsz a Jókai téren, amit ott még soha
Négyzetméter
2017.05.28. 06:00 I galerika

Olyat láthatsz a Jókai téren, amit ott még soha

Megnyílik a tér, na nem mintha eddig zárva lett volna, de a közepén lévő zöld terület Jókai szobrával mégiscsak kerítéssel van körbevéve, és magasabban is van a járda szintjétől. Az önkormányzat egy nyitottabb átlátható és átjárható tervvel pályázott a 2016-os TÉR_KÖZ pályázaton.

fejlesztesek-6ker1.jpg

Aki végigsétál a Liszt Ferenc téren, majd utána átsétál a Jókai térre, annak rögtön szembetűnik a két tér közti különbség, pedig a két tér akár egy is lehetne, ha nem választaná el őket egymástól az Andrássy út.

Míg a Liszt Ferenc téren egymást érik az éttermek, pezseg az élet, és járókelők hada sétál, vagy épp pihen, beszélget valamelyik padon. Addig a Jókai tér közepét egy körbekerített parkos rész foglalja el Jókai Mór szobrával. Aki átsétál a téren, az jobbára csak elhalad a park melletti járdán, nem nagyon akad, aki épp ide beszélne meg találkozót, vagy csak azért jönne ide, hogy sétáljon egyet.

Sorozatunk legutóbbi részében megnéztük, hogyan alakul majd át a Podmaniczky tér a TÉR_KÖZ pályázatnak köszönhetően, most lássuk, hogyan változtatná meg a VI. kerületi Önkormányzat a Jókai teret.

Az Önkormányzat arra vállalkozott, hogy a teret nyitottabbá tenné, mégpedig úgy, hogy a tér körüli úttesteket és a járdát a térrel egy szintbe hoznák, a szobor körüli díszgyepet egy kicsit visszaszorítanák, hogy nagyobb legyen a találkozási tér, lecserélnék az elavult utcabútorokat, és létrehoznának egy eseményteret színpaddal.

Ennek érdekében 266 millió forintra pályáztak, a Fővárosi Közgyűlés azonban csak 200 millió forintot szavazott meg. Véleményük szerint ugyanis, a parkoló autók miatt a tér még így sem lenne sokkal nyitottabb, és a Liszt Ferenc térhez és a szegélyező utcákhoz sem kapcsolódik szervesen a fejlesztés. Valamint nem valósul meg az átmenő kerékpár forgalom támogatása, és a szögletes helyett inkább egy kör alakú színpad lenne az, amely tényleg megnyitná a teret.

Így persze kérdéses, hogy a tervek közül, mi lesz majd, ami valóban megvalósul, de annyi bizonyos, hogy a tér az eddigieknél sokkal barátságosabb lesz, nézzük hát, milyen ingatlanokat találunk a környéken!

Itt van mindjárt ez a 3 szobás polgári lakás, melyet igen borsos áron kínálnak. Cserébe viszont olyan extrákkal gazdagodhat, aki megvásárolja, mint a nappaliban kiépített házimozi rendszer, az eredeti fa padló és a fából legyártott eredetivel megegyező ajtók, vagy az automata öntözőrendszer, ami az ablakban lévő virágok locsolásáról gondoskodik.

fejlesztesek-6ker2.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

De érdemes megnézni ezt a felújított lakást is, mely amerikai konyhás nappalival és két hálószobával várja új tulajdonosát. A lakás igazi kuriózuma azonban a 20 négyzetméteres terasz, amely gyönyörű vörösfenyő burkolatot kapott.

fejlesztesek-6ker3.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Igazán jó vétel, és remek befektetés lehet ez a két lakás is, mely egyazon bérház legfelső emeleti folyosójának két oldalán, egymással átlósan szemben helyezkedik el, és egy albetéten eladó. A fiatalosan kialakított 43 nm-es (nagyobbik) lakás fürdőszobája egy évvel ezelőtt lett felújítva, melynek során gyönyörű metrócsempét kapott. A szintén a lakásban található IKEA PAX gardróbszekrény pedig igény esetén a lakásban is maradhat. Míg a 19 nm-es (kisebb) lakás két és fél évvel ezelőtt esett át komplett felújításon.

A két lakás azért is különösen jó befektetés, mert tartozik hozzájuk egy 31 és egy 34 négyzetméteres tároló is, melyek a nagyobbik lakás két oldalán találhatóak, és amelyekkel a nagyobbik lakás szükség esetén akár bővíthető is.

fejlesztesek-6ker4.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Igaz nem luxus, de elfogadható áron kínálják ezt a két és félszobás, galériás lakást, mely nemrég hőszigetelt, fa nyílászárókat és öt ponton záródó fa bejárati ajtót is kapott. A lakás esztétikai felújításra szorul, de ez ne szegje kedvét annak, aki kiváló befektetési lehetőséget keres, jó környéken.

fejlesztesek-6ker5.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

 

 

Nagyszerű ingatlanok a belvárosban (X)

Címkék: fejlesztések lakásvásárlás lakáskiadás városrehabilitáció eladó ingatlan négyzetméter eladó lakás Andrássy út VI. kerület Liszt Ferenc tér Jókai tér