Új projektekre készül a Cordia
2017.05.26. 06:00 I MeNa

Új projektekre készül a Cordia

Tavaly 1660 lakás értékesítését kezdte meg a Cordia, a meghirdetett fejlesztések többségénél már el is indult az építkezés, mindezzel párhuzamosan pedig gőzerővel zajlik a következő projektekre való felkészülés.

Egyszerre hét kerületben jelenleg több mint 1200 lakást épít a Cordia Zrt., amely ezzel piacvezetőnek számít Budapesten. A társaság belvárosi, nagy lakásszámú társasházak mellett tágas elrendezésű lakóparkokat is épít Pest és Buda zöldövezeti lokációin.

Földi Tibor vezérigazgató szerint a kereslet továbbra is igen erős. Különösen a belvárosi projektjeikre jellemző az, hogy sok a befektetési célú vásárló, köztük pedig olyanok is szép számmal vannak, akik egyszerre több lakást vesznek, majd az ingatlanok berendezését, bérbe adását és üzemeltetését is a Cordiára bízzák.

sasad_hill_2_1.jpg

A Sasad Resort egyik bejárata

Fontos mérföldkő a Cordia életében, hogy megvásárolta és új életre kelti a Sasad Resort projektet, folytatva Budapest egyik legsikeresebb zöldövezeti lakópark-koncepciójának megvalósítását. A 4-es metrótól mindössze 10 percre található, a budai hegyekre panorámás, a Rupp-hegy természetvédelmi terület közelében fekvő parkosított telken négy ütemben 850 lakás készül el úgy, hogy mindössze 20 százalék lesz a terület beépítettsége. A lakók egy saját, 8000 négyzetméteres élményparkot is kapnak, ahol több korosztály számára lesz játszótér, szabadtéri edzőpark, futópálya, kutyafuttató és pihenőkert. Az építkezés már elindult, az érdeklődés folyamatosan növekszik.

thermal_zuglo_1_1.jpg

Így néz ki a Thermal Zugló újabb üteme

A vállalat megjelent Budapest újlakás-piacának egyik legdinamikusabban fejlődő területén, a XIII. kerületben is. Itt a Cordia Young City - nevéhez méltóan - a fiatalokat célozza meg és az érdeklődők zöme is közülük kerül ki. A XIV. kerületben a Thermal Zugló második és harmadik ütemét értékesítik: itt már több a családos vásárló, hiszen klasszikus, közkedvelt, zöldövezetről van szó, amely ráadásul jó közlekedési kapcsolatokkal is rendelkezik.

Földi Tibor szerint a Nagykörúton túli, de a körúthoz közel fekvő környékek felértékelődése sem állt meg. Különösen a rehabilitáción átesett VIII. és IX. kerület határos részei lehetnek vonzók a fejlesztők szemében. Előbbiben már évek óta otthon érzi magát a cég, hiszen itt valósítja meg a Corvin Sétány beruházásait. Komplex fejlesztésről van szó, hiszen a  Futureal-csoport a számos lakóépület mellett több irodaházat és egy bevásárlóközpontot is létesített.

Meddig tarthat még a lakásárak tempós növekedése? – kérdeztük a cégvezetőt. Földi Tibor szerint érzékelhető, hogy fékeződött a drágulás üteme, de a fejlesztők kénytelenek beépíteni az árakba a folytonosan emelkedő kivitelezési költségeket. A vezérigazgató tartja magát az év elején ismertetett álláspontjához, miszerint a vevői oldalt a CSOK kedvező változásai, az egyéb befektetési formákkal elérhető rendkívül alacsony hozam, az alacsony lakáshitel-kamatok és a növekvő hitelfelvételi hajlandóság is erősíti. „Ezek a folyamatok azt is előre vetítik, hogy várhatóan az áremelkedés trendje sem fordul meg, legfeljebb lassulhat.” – erősítette meg.

A cikk megjelenését támogatta a Cordia.

 

Címkék: eladó lakások Cordia Cordia Young City lakások Thermal Zuglo eladó lakások Sasad Resort eladó lakások