Gyöngyszemek is vannak a kertvárosi miliőben
ELADÓ/KIADÓ
2017.05.07. 07:00 I TothGeza78

Gyöngyszemek is vannak a kertvárosi miliőben

A XVI. kerület egyik legelegánsabb része Sashalom, ahol csak a legszerencsésebbek engedhetnek meg maguknak egy kertes házat. Nézzük, milyen a felhozatal itt ingatlanokból. Az látszik, hogy vannak itt gyöngyszemek is.

47256603_l.jpg

Budapest XVI. kerületének egyik, talán máig legnépszerűbb kertvárosi része, Sashalom mindig is közel állt a szívemhez. Gyerekkorom egy fejezetét juttatja eszembe. Minden évszakban gyönyörűek azok az utcák, amelyekben a mai napig szeretek sétálgatni és közben betekinteni egy-egy családi ház kertjébe. Elképzelem ilyenkor, hogy kik lakhatják, és hogyan telnek a hétköznapjaik.

sashalmi_hazak_1.jpg

Egy 140 nm-es, kék teraszos darab a jók közül - 60 millió forintért

A XIX. század második felében Sashalmot még Ehmann-telepnek nevezték, aki a Cinkotai Nagyicce nevű vendéglő tulajdonosa volt. A Hév vonalak közül is a cinkotait építették meg először – még anno 1888 nyarára. Megindulása után a terület gyors fejlődésnek indult. Hol volt ekkor még a mai nagy Budapest? Pest külső része valahol a Keleti pályaudvar környékén kezdődött. Onnan indult a vasút „vidékre”. Már a mai Örs Vezér tere sem tartozott a városhoz, nemhogy az attól még kijjebb eső részek, mint például a XVI. kerület fő központját adó Rákosszentmihály település.

sashalmi_hazak_2.jpg

Hétszobás nagy ház csinos kis belső medencével - 192 millió forintért

Visszakanyarodva a személyes sztorimra: a családommal azért költöztünk el innen, mert bár szerettünk volna építkezni, a telkek már 1989-ben is olyan drágák voltak errefelé, hogy csak Pest határain túl tudtunk vásárolni. Aki azonban olyan szerencsés, hogy megengedheti magának a XVI. kerületi miliőt, az vágjon bele nyugodtan, nem fog csalódni!

sashalmi_hazak_4.jpg

Hatszobás, kétszintes ház, 180 nm2 - 65 millió forintot kérnek érte

Persze ne feledjük: egy családi házat mindig egy egész életre vásárolunk. Számoljunk tehát azzal, hogy otthonunkat nem egy házmester vagy egy közös képviselő gondozza majd, hanem mi magunk. A folyamatos alakítási munkák és a karbantartás persze állandó kiadásokkal is jár.

sashalmi_hazak_3.jpg

Exkluzív, de felújítandó nyolc szobás villa villa - 125 millió forintért

Ugyanakkor fontos aranyszabály: az új ház építése köztudottan mindig duplájába (vagy háromszorosába!) kerül az előre kalkuláltnak. Viszont az egyik legfontosabb érv a családi ház mellett, hogy bármikor kikapcsolódást és feltöltődést nyújt akár egy pici kert is, amely hozzá tartozik.

A most következő a háznak az alapterülete viszonylag kicsi, mindössze 90 nm, de beépített a tetőtere és kis kerttel is rendelkezik. Ugyanakkor a ház egy forgalmas főúton található, de nagyon közel a Hév megálló, ez nagy előnynek számít. Kínálati ára 31,9 millió forint.

batsanyi_csal_haz1.png

Sashalom egyik csendes utcájában szintén található egy kisebb családi ház, 2 szobás, 88 négyzetméteres. Szerintem némi felújítást igényel, de így is 37,9 millióba kerül.

gyemant_utca1.png

Aztán a sashalmi piachoz és egy játszóparkhoz közel fekvő 273 nm-es ház, amely szép állapotban van. Az ára elég húzós, 52,9 millió forint.

sashalom_haz1.png

 

 

 

Címkék: családi ház kertváros zöldövezet Budapest Sashalom otthontérkép eladó/kiadó Budapest XVI. kerület eladó családi házak kiadó családi házak felújított családi házak felújítandó családi házak