Elképesztő lakásárak az óbudai Királyok útján
ELADÓ/KIADÓ
2017.05.06. 06:00 I TothGeza78

Elképesztő lakásárak az óbudai Királyok útján

Sétánkat ezúttal a budai oldalon fogjuk megtenni, Békásmegyerről indulva – erről a lakótelepről egy korábbi cikkünkben írtunk már – Csillaghegyen át a Római partot érintve haladunk majd a Pók utcai lakótelepek felé, majd még beljebb a város felé.

Ebben a cikkben a Mátyás király útjától a Római fürdőig terjedő „szeletet” nézzük meg ingatlan ügyben. Ez a városrész Csillaghegy néven fut a térképen és a valóságban, és bár az árak nem ”csillagászatiak”, azért az ingatlan árakat tekintve sosem volt egy kifejezetten olcsó hely.

Itt is különösen azokban az utcákban van nagyobb drágaság, amelyek a Duna parthoz közelebb esnek, esetleg közvetlenül a parton futnak. Persze, ott sem találunk alacsony árakat, amely utcáknak közvetlen „kijárása” van a Duna partra. Ugyanakkor a másik árfelhajtó tényező a kertvárosi környezet. Ezen a szakaszon is jellemzően találkozunk még a békási panelekkel, de többnyire új és téglaépítésű lakásokból is akad bőven.

Elsőre éppen egy négyemeletes panelház 4. emeletén lévő lakást találtam a Királyok útján. A lakáshoz tényleg nagyon közel esik a Duna part – gyakorlatilag pár perc séta – és csendes parkra néző. Az 54 nm-es, 2 szobás lakás ugyan szépen felújított, mégis a panel lakások árát tekintve borsosnak mondható, 19,99 millió forintba kerül. És bár 4 emeletes házról van szó, azért ez mégis csak „Békamegyer” inkább, nem pedig a csúcs-elit Csillaghegyi rész.

kiralyok_utja_lakas1.png

 

Viszont délebbre haladva már találhatunk dunai panorámás, teljesen tetőtéri lakást viszonylag új építésű (2004-ben épült) tégla ház legfelső szintjén. Lépcsőzni persze kell, de az egész lakás gyakorlatilag egy légtér, csak a fürdőszoba lett falakkal lezárva. Sajnos a tetőtéri lakások egyik nagy hátránya, hogy a kihasználható, nettó alapterület, mindig kisebb a hirdetésben meghatározott nagyság. Itt szerencsére magasan van a tetősík, így valóban tágas a kecó. Viszont ez a 45 nm-es lakás 26,7 millió forintba kerül, ami a városszéli elhelyezkedés okán nem baráti, ám az új építést és a budai lokációt nézve nem is elrugaszkodott a mai piacon.

tetoteri_lakas1.png

 

Még mindig a Királyok útján, közvetlenül a Duna partra épült apartman lakások ára viszont  érezhetően magasabb már! Az apartmanokat két nagy épületben alakítják ki, az egyikben 25 db, a másikban 24 db otthon épül. Egy 52 nm-es, 2 szobás lakás, mindjárt potom 36,82 millióért kapható, ha ebben az üdülőövezetben szeretnénk tölteni a mindennapjainkat. Ráadásul a fenti áron kínált apartman északi fekvésű és „csak a budai hegyekre” panorámás, a vizet a lakásból nem látni, legfeljebb majd egy nagy árvíz idején... A Dunára néző, tágas penthouse lakásnak az árát pedig el sem merem képzelni, de négyzetméterenként valahol egymillió körül lehet az ár.

duna_parti_romai_lakas1.png

A végére egy igazi csilli-villi, giccses házat találtam, közvetlenül a Duna parton, csodás zöld környezetben. A Római fürdőtől pár percre ez a „kacsalábon” forgó mini-palota 4+2 szobás, 140 nm-es és ehhez képest talán nincs is vészes ára: 65 millió forint. Sajnos már elkelt. Az új tulajdonosnak, aki nyilván nem lakott még ezen a vidéken, érdemes figyelnie a vitatott mobilgát felépülését, mert bizony – mint nem kevés iróniával utaltam rá az előbb – kiemelten árvízveszélyes lakóterületről van szó!

duna_parti_luxus_csaladi1.png

 

Címkék: panoráma apartmanok kiadó lakások panel lakás Budapest Óbuda Csillaghegy eladó lakások vízparti lakások Békásmegyer Római part Duna part panel erkély Római fürdő eladó/kiadó dunai panoráma luxus lakások felújított lakások Óbuda Budapest III. kerület Királyok útja Mátyás király útja tetőtéri lakások