Tombol a lino-luxus Békásmegyeren
ELADÓ/KIADÓ
2017.05.01. 11:15 I TothGeza78

Tombol a lino-luxus Békásmegyeren

Óbudának mindig is egy vitatott hírű külső peremvidéke volt Békásmegyer. A lakótelepnek hagyományosan a Duna felőli oldala volt az, amelyik jelentősen olcsóbb volt, mint a „hegy felőli oldal”. Mivel nem éltem arrafelé, pontosan fogalmaim nincsenek arról, hogy ez miért alakult ki, az azonban tény, hogy a problémás alakok száma jelentősen magasabb a Duna felőli oldalon.

Ugyanígy a lakások belső tere is nem ritkán a „pvc-s (sokan tévesen linoleumnak mondják)-padlószőnyeges-piros konyhaszekrényes” csodálatos retro panel fílinget árasztják. Amíg pár éve itt szinte kőbányai árakon lehetett egy „eredeti állapotú” betoncsodát megcsípni, addig mára elszálltak az árak. Persze most sem hasonlíthatók Óbuda belső részeihez, de ez nem is lenne indokolt az elmondottak alapján.

A Duna felőli oldalon az épület legfelső szintjén található ez a lakás (bár a Dunáig sajnos nem lehet ellátni) közepes állapotban, a szobákat és a konyhát szép állapotba hozták, a fürdőszoba végül kimaradt ebből. A lakást 16,25 millióért hirdetik.

bekamegyer_kozepes1.png

Találtunk az egyik tízemeletes épület I. szintjén egy klasszikus 2 szobás, étkezős lakást eredeti fürdőszobával és pvc-vel. A lakás tehát erősen felújítandó és 14,5 milliót kostál.

bekamegyer_lelakott1.png

Van ugyanakkor luxus panel is ezen a környéken, különösen a jó panorámával megáldott, prémium lakások között találunk ilyeneket. Ha közvetlen vízre néző lakást – a panelek között ilyet nem találtunk - keresünk, ott aztán már tényleg a zsebünkbe kell nyúlni.

Ez a lakás igényesen felújított, panel program keretében szigetelt házban, kicserélt nyílászárókkal és több (ki tudja miért fontos) extrával megáldott. A tízemeletes második emeletén található, tehát kilátása, már csak a beépített erkély miatt sincs. A felújítás miatt ugyanezért a típuslakásért máris 18 milliót kérnek.

bekamegyer_felujitott1.png

Az eredeti dizájnnal rendelkező lakások tehát 14-14,5 millióért kelletik magukat, az árkülönbség tényleg csak abból adódik, hogy mennyi pénzt költöttek a felújításukra. Alapvetően kevés eladó lakás van a lakótelepen, de paramétereit tekintve egyformák.

 

 

Címkék: panel exkluzív panoráma panellakás zöldövezet négyzetméter kiadó lakások Budapest Óbuda Duna eladó lakások Békásmegyer otthontérkép eladó/kiadó felújítandó panelek Dunaparti lakások Békásmegyer Duna felőli oldal felújított panelek típuslakások