A szegény ember Duna partja
ELADÓ/KIADÓ
2017.04.24. 11:48 I TothGeza78

A szegény ember Duna partja

Még új építésű lakásokat is lehet kapni a Soroksári Duna-ághoz közel, ahol korábban csak olcsó, hétvégies vityillók sorakoztak. Viszont közel 33 millió forint ma itt egy ilyen, új építésű, vízre néző 2 szobás kis lakás, ám aki panellel is beéri, sokkal olcsóbban talál. Mindössze 16 millió körül akad, csepeli nagy lakás, pár lépésre a Dunától, igaz vízi kilátás nélkül.

A vízparti otthonoknak mindig is volt egy romantikusa varázsa. A Rákóczi hídtól dél felé a Duna parton sétálva a Soroksári úttól kifelé még találhatunk ilyen adottságú lakásokat. A Duna Ráckevei ágának közelsége kedvezett a hétvégi telkesek vágyainak, hiszen kezdetben ilyen célra vásároltak itt az emberek telkeket, vagy egyszerűbb víkend házakat. Több előnye is volt: a városból könnyen ki lehetett jutni (ma már Budapest XXIII. kerülete ez a rész) és egy nehéz, átdolgozott hét után egy hétvégét vízparton lehetett eltölteni.

További előnye, hogy a ráckevei HÉV vonalon fekszik, tehát „vonattal” is könnyen elérhető a város. Az elmúlt 20-25 évben aztán sokan nem csak „hétvégi lakóhelyként” tekintenek erre a részre, hanem életvitelszerűen itt élnek. Sokan éppen azért választották, mert itt olcsóbban tudtak telket venni, aztán családi házat építeni, míg Budapest belsőbb kerületeiben, vagy a felkapott kertvárosi kerületekben ugyanilyen adottságú telkeket vagy ingatlanokat már húsz évvel ezelőtt is nehezen lehetett megvásárolni.

Nyilván a befektetők is észrevették az emberek ilyen irányú igényét, hogy szívesen költöznek a ráckevei Duna ág mellé, így rengeteg új építésű lakópark is épült itt! A lakásárakat egyáltalán nem mondanám „külső kerületinek”, sőt! Mindjárt itt egy gyönyörűen berendezett, Dunára panorámás 50 nm-es két szobás lakás egy új lakóparkban, 32,6 millióért. Ennyi pénzért egy nívósabb kerülettel kapcsolódó agglomerációban (ugyanígy HÉV vonal mentén) új építésű, tágas családi házat kapunk. Igaz, arra nem folyik a Duna...

mediterran_lakopark1.png

Találtunk itt egy szép kis telket, amely ugyan üdülő besorolású, de a telek végében saját stéggel rendelkezik. A telek ára tükrözi, hogy vízparti horgászatot ígér az új tulajdonosának, mert 6,2 millió forintba kerül és nem túl tágas, mindössze 733 nm alapterületű- Bár egy ház is bőven elfér rajta.

telek_steggel1.png

Nagyjából ugyanezek a paraméterek érvényesek a fő Duna ág mellett a Csepeli részen is. A legolcsóbb telek Csepel-Rózsadombon, illetve a Királyerdőn 3,5 millió forint, 700 nm-es telken egy 30 nm-es kőházzal.

Csepelen találhatunk olyan panel lakást is, amely bár nem panorámás a Dunára, de nagyon közel esik a Duna parthoz. Budapesti viszonylatban abszolút barátinak mondható árral: az 58 nm-es, erkélyes lakás potom 15,7 millió forintba kerül. A környezet családbarát: parkokkal, természet közelségével csábít ez az olcsó panel, no és a kispolgári, egyszerű munkásemberek lakta miliővel. Kisgyerekkel pedig sokkal élhetőbb talán, mint a tízemeletesekkel – és sok helyütt relatíve kevés zöld felülettel rendelkező – zsúfoltabban beépített Kőbánya, vagy Kispest egyes belsőbb lakótelepi részei.

csepeli_panel1.png

Csepel kertvárosi részén – ez távol esik a Dunától, de Duna parti házat jellemzően itt nem is találni – Szabótelepen 4 szobás, 100 nm-es házat kínálnak 27 millió forintért, amely szintén kedvezőnek mondható még Budapest külső kerületeit tekintve is.

csepeli_csaladi_haz1.png

Választék tehát bőven akad, aki a városnak ezen a részén keresgél. A Dunához közel nagy eséllyel víkend házas (akár pici kőházzal együtt) telket vagy panellakást tud választani. Ugyanakkor az Dunához közel eső új építésű lakások árai, mint láttuk, döbbenetesen magasak. Bár azért nyilván az Angyalföldi Dunapart árainak így is fele a Soroksári ár.

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: lakás panoráma építési telek családi ház zöldövezet kiadó lakások panel lakás Budapest Duna Csepel eladó lakások Soroksár otthontérkép eladó/kiadó Soroksári út Duna parti lakások Duna ráckevei ága víkend telek Csepel kertváros Csepel-Rózsadomb Csepel Szabótelep