Amikor a minőség megfizethető, még Budához közel is
NÉGYZETMÉTER
2017.04.02. 14:22 I TothGeza78

Amikor a minőség megfizethető, még Budához közel is

Az újjáéledő Tópark ’Be My City’ igazi „város a város mellett” lesz. Új lakásaik különleges műszaki színvonallal csábítják a vevőket, ennek ellenére a négyzetméterár nem elrugaszkodott, sőt...

Személy szerint sohasem értettem, hogy minek a piszkos, zajos és folyton nyüzsgő belvárosba beköltözni, ha a város mellett, vadonatúj, festői környezetben, madárcsicsergéssel, rengeteg zölddel, festői környezetben is lehet lakásokat megcsípni. Ráadásul nem is horribilis, hanem kifejezetten baráti áron!

Aki az új környezetet, az igényes szomszédokat kedveli és a különlegeset keresi, annak számos remek lehetőség kínálkozik Budapest melletti lakások vételére. Az olyan újfajta városközpontokban, mint például a Törökbálint tó mellett, telekkönyvileg már éppen Biatorbágyon, a Tópark ’Be My City’ projektben készül éppen. Nem csak 140 lakás épül első körben, de lesz szálloda, étterem, cukrászda, wellness központ, edzőterem, pékség, és még számos dolog épül ki helyben. (Például a gyerekeknek bölcsőde, óvoda, a felnőtteknek Kormányablak, bankfiók és hasonlók.)

topark-uj1.jpg

Ilyen ellátottság mellett pedig tényleg csak ritkán kell bemenni a nagyvárosba. De ha be is kell menni? Tízpercenként jár majd a Tópark Expressz buszjárat, ami tíz perc alatt a 4-es Metró kelenföldi végállomásánál tesz le bárkit, az autós közlekedésről nem is beszélve.

No, de mi is az előnye egy ilyen modern lakásnak? Például, hogy akár egy kis garzont, akár nagyobb ingatlant kellett eddig berendezni, a radiátorok miatt eddig tengernyi gond adódott a bútorok elhelyezésével, különösen persze a kisebb otthonokban. A Tóparkban viszont egyedi mérőórákkal ellátott, mennyezeti fűtés lesz. Sőt, klímát sem kell beszerelni, mert nyáron – ugyanott – a plafont hűti a rendszer, kellemes „pince-időjárást” is biztosítva akár. És most jön a lényeg: ez akár 30 százalékos megtakarítást is jelenthet a fűtésszámlából! Mi több, ez a rendszer akár netről is vezérelhető lesz, illetve a mérőórák is távleolvasóval lesznek ellátva, nem kell sem a közös képviselőnek, sem a lakástulajdonosoknak havonta diktálással bajlódni.

topark-uj2.jpg

Ráadásul a szigetelés is több mint elég lesz: 16 centis polisztirol kerül a falakra, a födémre pedig 20 centi szigetelőanyag megy. De az oldalfalakra is gondoltak, speciális hangszigetelő falak kerülnek be, idézünk a leírásból: „a lakások között, illetve a lakások és a folyosó között 25 centiméter vastag, fokozottan hanggátló Silka HM 250 téglafal készült, melynek valóban kiemelkedő a hanggátlása: 56dB.”

Mindezek ismeretében az új lakásokat jellemző, átlagosan 600 ezer forintos négyzetméterár kifejezetten kedvezőnek mondható, hiszen a budai agglomeráció felkapott településeihez kell viszonyítanunk, ahol ilyen összetett és minőségi új projekteket nem is nagyon találunk. Ha pedig akad is jó projekt, ott ilyen árfekvésben nincsenek hasonló színvonalú otthonok.

 

Címkék: Tópark eladó lakások lakópark Törökbálint lakópark Biatorbágy Tópark eladó irodák