Megéri albérlőtársat castingolni?
2017.03.02. 11:33 I heveis

Megéri albérlőtársat castingolni?

Idegennel is lehet egy fedél alatt élni az albérletben. De nem mindegy, hogy volt előtte casting vagy sem, különben nagyon pórul járhatunk.

Egyedülállóként, de még párként sem egyszerű kifizetni egy teljes lakás albérleti díját. Pláne egy olyanét, amibe tényleg szívesen beleköltözünk. Persze mindenkinek vannak barátai, de mi van akkor, ha éppen senkinek nincs szüksége albérletre rajtad kívül? Ne féljünk összeköltözni idegenekkel, lehet, hogy ez csak egy új barátság kezdete!

profit-1139013_1280.jpg

Ekkor két dolgot tehetünk: vagy egy olyan helyre költözünk, ahol éppen lakótársat keresnek, vagy megpróbálunk mi magunknak lakótársat castingolni. Mindkettőnek meg van a maga kockázata, ugyanis, ha mi költözünk oda valakikhez, akkor a már meglévő szabályokhoz kell majd alkalmazkodnunk. Cserébe nem kell akkora anyagi felelősséget vállalnunk, hiszen csak egy szobára írunk alá szerződést, a kaució és a bérletidíj csak ránk eső részét kell kifizetnünk.

A lakók esetleges rossz szokásait itt inkább el kell fogadnunk, hiszen, ha még nyitottan állnak is kéréseink elé, nem biztos, hogy valóban tudnak és akarnak is változtatni rajtuk. Ha eddig nem volt probléma, hogy például bent dohányoztak a konyhában vagy kilocsolták a fürdőszobában a vizet, akkor ne számítsunk arra, hogy ezen tényleg változtatni fognak.

A Liszt Ferenc tér mellett várja lakóit ez a gyönyörű napfényes kétszobás lakás. Itt még a zongorádnak is lesz helye!

liszt_ferenc_ter_kiado_lakas.jpg

A másik esetben, ha úgy döntünk, hogy mi szeretnénk választani az álomlakáshoz bérlőtársat, akkor nagyobb anyagi kockázatot kell magunkra vállalni, hiszen az egész lakásra szóló 2 havi kauciót és 1 havi bérleti díjat nekünk kell megelőlegezni. Ennek előnye, hogy itt mi tudjuk kiválasztani azt, hogy kivel szeretnénk együtt lakni, egyenlő félként indulunk, legyen szó vidéki vagy budapesti kiadó lakásról. Itt a legszimpatikusabb jelölttel közösen találhatjuk ki az együtt éléshez szükséges szabályokat.

A Szövetség utcai, belvárosi lakás fullosan felújított, felszerelt. Külön nyíló szobákkal és amerikai konyhával várja leendő lakóit.

szovetseg_utcai_lakas_kiado.jpg

“Lakva ismerni meg a másikat”, szól a mondás, ami igaz is, hiszen bármelyik legjobb barátunkról kiderülhet, hogy olyan hangosan horkol, ami a mi szobánkba is áthallatszik, vagy a mosogatási módszerei megrekedtek a középkorban.

Igazi V. kerületi lakás. Külön nyíló hálószobái közül az egyikben még galéria is található. Közös helyisége is van, hogy legyen hova szervezni a teadélutánokat!

belvarosi_alberlet.jpg

Minden esetre biztosíték a külön nyíló szoba, ha kiderül, hogy mégis rossz lóra tettünk, akkor az ajtónkat még zárva tarthatjuk a másik előtt!

Címkék: bérleti díj albérlő lakásbérlet bérlőtárs albérlő kiválasztása albérleti díj kiadó lakások Budapest