Felújítás: Mielőtt belefognál
Tippek-trükkök
2017.02.10. 10:42 I galerika

Felújítás: Mielőtt belefognál

Közeledik a tavasz, a felújítások időszaka. Aki pedig a húsvétot már egy felújított házban szeretné ünnepelni anélkül, hogy munkásokat kellene kerülgetnie, annak nem árt már most hozzáfogni a tervezéshez.

Egy festés, egy burkolatcsere vagy egy terasz építés nem tűnik annyira nagy munkának, hogy különösebb tervezésbe fogjunk előtte. Pedig egy kisebb felújítás során is számtalan olyan rejtett hibájára bukkanhatunk az ingatlannak, melyet korábban egyáltalán nem gondoltunk volna, a nagyobb, tavasztól-őszig tartó munkálatokról már nem is beszélve. Nézzük hát, melyek azok a lépések, amiket meg kell tenned, mielőtt hozzáfognál!

Igényesen felújított családi ház Makón

felujitas-mielott-belefognal1.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Ellenőrizd az ingatlan állapotát!

Nagyobb munkálatok előtt, melyek a fal vagy a tetőszerkezet megbontásával járnak, illetve érintik a víz- és elektromos hálózatot, mindenképp keress fel egy szakembert, aki felméri az ingatlan állapotát. Így megtudhatod, ha az épületnek komoly statikai, szigetelési esetleg egyéb problémája van, melyet mindenképp orvosolni kell még a munkálatok megkezdése előtt.

De kisebb felújításnál, például egy egyszerű festésnél vagy burkolatcserénél sem szabad legyintened, ha például penészedik a lakás. A festékekbe keverhető penészgátlók csak tünetileg kezelik a problémát, és hatásuk nem tart hosszútávon. A végleges megoldáshoz a probléma, azaz a páralecsapódás okát kell megszüntetni.

Szépen felújított családi ház Kiskunfélegyházán

felujitas-mielott-belefognal2.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Járj utána az építésügyi szabályoknak!

Ha hozzáépítenél a házhoz, vagy egy melléképületet húznál fel, esetleg olyan átalakítást végeznél, mely érinti az épület homlokzatát, mindenképp járj utána a helyi építésügyi szabályoknak, és csak ezután kezdj el tervezni.

Keress fel több kivitelezőt, és kérj árajánlatot!

Ha egyedül nem megy, ne köss szerződést az első utadba akadó kivitelezővel. Keress fel több szakembert, kérj tőlük árajánlatot, ne félj kérdéseket feltenni a kivitelezés menetével kapcsolatban, és ne az ár legyen a legfőbb tényező a választásnál!

Jobb sorsa érdemes, felújítandó ház Pécsett

felujitas-mielott-belefognal3.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Készíts pontos költség és időtervet!

Amennyiben úgy érzed mégiscsak egyedül, esetleg családi, baráti segítséggel vágsz neki a munkának, készíts pontos költség és időtervet. Ehhez először írd össze, milyen anyagokra lesz szükséged, és mennyiért tudod beszerezni őket. Majd készíts pontos tervet a kivitelezést illetően, így az idővel is tudsz kalkulálni. Költség és időkeret számításnál pedig mindig kerekíts felfelé, így elkerülheted a kellemetlen meglepetéseket!

 

 

A legjobb ingatlanok magánszemélyektől (X)

Címkék: tavasz felújítás festés árajánlat felújított felújítandó kivitelező tippek-trükkök építésügyi szabályok felújítás tervezése burkolat csere ingatlan állapotfelmérés költség terv idő terv