Így találj kiadó lakást egy hónap alatt!
Tippek-trükkök
2017.01.24. 09:34 I galerika

Így találj kiadó lakást egy hónap alatt!

A lakáspiaci fellendülés nemcsak magas árakat hozott mind az eladó, mind a kiadó ingatlanok körében, de az évek óta kiadott lakások közül is egyre több kerül eladósorba. Így gyakorlatilag bárkivel megtörténhet, hogy eladják a feje fölül a bérelt lakást, és mindössze egy hónapja marad, hogy másikat találjon. Egy hónap viszont rendkívül rövid idő, különösen, ha csökkenő kínálattal, és növekvő árakkal találja magát szembe az ember. Ezért összegyűjtöttünk néhány ötletet, mellyel akár egy hónap alatt is új otthont találhatsz.

Fiatalos lakás a III. kerületben

kiado-egy-honap-alatt1.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Ne sajnáld a szabadságodat!

Lehet, hogy nem pont most akartál kivenni szabadságot, és egyáltalán nem szeretted volna a szabadnapjaidat éppen lakáskeresésre pazarolnod. De ha rövid időn belül kell kiadó lakást találnod, érdemes feláldoznod néhány hétköznapot. Sokan csak hétvégén érnek rá megnézni egy ingatlant, így beelőzheted őket, és lecsaphatsz a legjobb ajánlatra már a hét elején.

Készítsd össze a szükséges dokumentumokat!

Mielőtt azonnal kivennéd a szabidat, azért még kérj egy munkáltatói igazolást a főnöködtől, és jelenlegi otthonod tulajdonosától is kérj referenciát. Ha minden papírod megvan, készítsd őket egy helyre, hogy ne kelljen keresgetni, ha megtaláltad az ideális lakást.

Szépen berendezett lakás jó helyen, a VI. kerületben

kiado-egy-honap-alatt2.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Legyél kész kompromisszumot kötni, de ne mindenáron!

Ha rövid idő alatt kell kiadó lakást találnunk, lehet, hogy le kell mondanunk néhány dologról, hisz nem biztos, hogy találunk olyan ingatlant, mely igényeinknek 100 százalékban megfelel. Vannak bizonyos dolgok, melyekben azonban semmiképp sem szabad kompromisszumot kötni, ilyenek a lakás lakhatóságát, biztonságosságát és műszaki állapotát érintő kérdések.

Ha nem megy, fordulj szakértőhöz!

Ha előre látod, hogy nagyon kevés lesz a szabadidőd az elkövetkező egy hónapban, vagy már két hét eltelt, és még semmit nem találtál, kérd ingatlanügynök segítségét. S bár jó ingatlanost nem könnyű találni, azért mégsem lehetetlen, érdemes próbálkozni.

Tip-top kislakás a Marina parton

kiado-egy-honap-alatt3.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Kérj segítséget a barátaidtól!

Minden ismerősödnek mondd el, hogy lakást keresel, és használd ki a közösségi médiát is. Szájról-szájra, kattintásról-kattintásra jobban terjednek a hírek, és új otthonod hamarabb rád talál, mint gondolnád.

 

Kiadó lakást keresel? Nálunk megtalálod (X)

Címkék: ingatlanos kiadó lakás lakásbérlés kiadó ház kiadó ingatlan tippek-trükkök lakás keresés kiadó lakás Budapest