Csak így lehet azonnal költözhető az eladó lakás
tippek-trükkök
2017.01.24. 14:10 I Bitay Andi

Csak így lehet azonnal költözhető az eladó lakás

Sokat dob egy ingatlanhirdetésen, ha azonnal költözhető otthont kínál. Mit kell tenned ezért? Megmutatjuk!

lakas02.jpg

Van, aki szeret kincset keresni, amikor új otthonát kutatja az interneten keresztül, ami annyit jelent, hogy szeretne jó áron felújítandó lakást venni, amit a maga ízlésére szabhat és később akár profitálhat is a vásárlásból. Mások viszont inkább a kényelmet helyezik előtérbe és olyan otthont keresnek, ahol semmi mást nem kell tenniük költözésnél, mint odavinni a bútoraikat. 

Egy költözés gyakran önmagában is nagy kihívás, hát még ha olyan munkálatok is párosulnak mellé, mint a fürdőszoba csempézése, a nyílászárók cseréje vagy a parketta felújítása. Ha eladó lakásoddal azokat célzod meg, akik inkább a kényelmes és gyors beköltözést választanák, akkor azért előzetesen tenned kell, de nem olyan sokat, mint gondolnád. A ráfordítás megtérül. 

1. Friss festés

Az idők során a falak foltosak, hibásak, összefurkáltak vagy elszíneződöttek lesznek. Az első és egyik legfontosabb dolog, hogy szerelj le minden polcot, képet és dekorációt a falról, tömd be a lyukakat és minden helyiséget fess ki újra. Ha növelni szeretnéd a gyorsa eladás sikerességét, akkor válassz semleges színeket, például fehéret vagy szürkét. Mindenképp kerüld a harsány színeket, mint a narancssárga vagy a kék. 

lakas01.jpg

Ha szeretnél még több fotót látni erről a lakásról, kattints a képre

2. Hibátlan parketta

Egy szobának a falakon kívül meghatározó felülete a parketta. Nézd meg, hogy nincs-e rajta beázás, óriási karcok vagy egyéb hiba! Ha igen, akkor azon valahogy javítani kell, erre több megoldás is létezhet. Néhol egy friss csiszolás és lakkozás is segíthet, de egyre többen alkalmazzák a festést is, ha pedig komolyabb beavatkozásra van szükség, akkor gondold át, hogy mennyit éri meg rászánni egy új parketta lerakására. Rengeteg gyorsan lerakható laminált padló között lehet választani. Jó állapotú parkettás lakásokból egyébként szép számmal lehet itt válogatni.

3. Megfelelően funkcionáló nyílászárók

Ha besüvít a szél a zárt ablakon keresztül, akkor az a lakás nem költözhető állapotú. Ellenőrizd a szigeteléseket és a megfelelő záródást, sőt azt is, hogy minden ablak nyitható-e!

lakas04.jpg

Ha szeretnél még több fotót látni erről az ingatlanról, akkor kattints a képre!

4. Szállodára emlékeztető vizesblokk

A fürdőszoba és a konyha esetében az a legjobb, ha amikor belép az ember, egy hotel jut az eszébe róla. Visszafogott színű burkolat, vízkőmentes kád, tiszta wc, újszerű hűtőszekrény és sütő fogadja. Mindez sok takarítást igényelhet, de a lényeg az, hogy olyan állapotúra hozd a dolgokat, mintha teljesen újak lennének. Ha úgy érzed, a konyhabútor kissé elavult, de jó állapotú, akkor fesd le az ajtókat és biztosan sikere lesz. 

lakas03.jpg

Ha szeretnél még több fotót látni erről az ingatlanról, akkor kattints a képre!

Természetesen mindezeken túl elvárás, hogy az ingatlanban legyen fűtés, víz és világítás is. És persze tisztaság, mert az elhanyagoltság egyik jele, ha szemétbe vagy otthagyott zacskókba botlik a vevőjelölt.

 

Címkék: tipp válogatás lakás eladó vevőjelölt tippek-trükkök eladó lakás felkészítése lakás felkészítése eladásra azonnal költözhető lakások