Áttörés az ingatlan értékesítésben – Elindult az ingatlankereskedelem fapados társasága
2017.01.18. 17:05 I MeNa

Áttörés az ingatlan értékesítésben – Elindult az ingatlankereskedelem fapados társasága

A fapados értékesítési struktúrának a megjelenésével az ezer sebből vérző hazai ingatlanpiac jelentős átrendeződését várják az elemzők. A Fapados Ingatlan Iroda kevesebb, mint bruttó 150 000 forintért olyan komplex ingatlanirodai szolgáltatást kínál, amely az ingatlanszakértői és - közvetítői közreműködés, valamint a hirdetés mellett tartalmazza az energetikai tanúsítvány és az ügyvéd előtt megkötött adásvételi szerződés díját is.

Az iroda kínálja mindezt az ingatlan árától teljesen függetlenül és úgy, hogy mindkét fél kevesebb, mint 75 ezer forintot fizet a teljes körű szolgáltatásért, ha –  ajánlása szerint –  ezt az összeget a vevő és az eladó egymás között egyenlő arányban megosztja.

39393347_l.jpg

Látva a hazai ingatlanpiac jelenlegi helyzetét, ahol az erősödő piac ellenére is egyre csökken az ingatlanirodák népszerűsége, ahol az adásvételkor magas százalékos jutalékokkal és egyéb járulékos költséggel is számolni kell, a Fapados Ingatlan Iroda utat tör egy új, fenntartható és komplex értékesítési móddal. Az új értékesítési struktúra nemcsak sokkal egyszerűbbé, korrektebbé és biztonságosabbá teszi az ingatlanközvetítési és - értékesítési gyakorlatot Magyarországon, hanem megfizethetővé is.

A Fapados Ingatlan Iroda piacelemző munkatársától, Dr. Nagy Sándortól megtudtuk, hogy az általuk kínált szolgáltatás beindítását hosszú évek hazai és külföldi elemző munkája előzte meg. A Fapados Ingatlan Iroda szolgáltatás csomagjának összeállításakor gyakorlatilag maradéktalanul sikerült érvényesíteni azokat a szempontokat, melyeket a felmérés során a piac szereplői legfontosabb feltételként fogalmaztak meg. Ilyenek voltak az ingatlan értékéhez kötött százalékos szolgáltatási díjak helyett a befektetett munkával egyenesen arányos, tisztességes és fix díjak alkalmazása, az ingatlan adásvételével járó feladatok teljes körű és megbízható ügyintézése, a tulajdonosok elérhetőségének és az ingatlanok címének eltitkolásától mentes közvetlen, mindenki számára nyílt ingatlan adatbázis biztosítása és persze a jogi biztonság is. De kiemelkedik mind közül a megfizethetőség, mint egyértelműen legfontosabb kívánalom.

- Ennyi pénzből hogyan lehet kijönni?

– Egyrészt a „sűrű fillér, ritka forint” elvét követve, – amely a leginkább találkozik a piac szereplőinek értékítéletével – másrészt azáltal, hogy sikerült egy modern, 21. századi és kiemelkedően hatékony gazdálkodási struktúrát kialakítani. A Fapados Ingatlan Iroda olyan fenntartható megoldást kínál a hazai ingatlan értékesítésekhez, ahol minden eladó ingatlant térképpel, címmel, valamint a tulajdonosának az elérhetőségével hirdetnek meg, ezáltal megkímélve az ügyfeleket az olyan gyakori, fölösleges és költséges köröktől, amelyekre a legtöbb esetben sem a vevő, sem az eladó nem is igen tart igényt.  A Fapados Ingatlan Iroda forradalmian új értékesítési gyakorlata révén az eladónak és a vevőnek lehetősége van arra, hogy ügynökök jelenléte nélkül közvetlenül cserélhessen információt, tárgyalhasson és állapodhasson meg egymással. A Fapados Ingatlan Iroda az ingatlan értékétől teljesen függetlenül, bárminemű százalékok alkalmazása helyett fix áron kínálja szolgáltatását, mely teljes mértékben arányos a befektetett munka mennyiségével.

- Miben forradalmi a szolgáltatás?

- Azt lehet mondani, hogy az alapjaiban más szemlélet révén, szinte mindenben. Ha a mai ingatlanirodai ár-alkalmazást átültetjük a piacnak egy másik területére, akkor könnyen érzékelhetővé válik a hazai ingatlan értékesítési gyakorlatnak a százalékos ár-alkalmazásból eredő fonáksága. Mindenki számára nyilvánvaló, hogy igen visszatetsző lenne például, ha egy újabb autó esetén az autómosókban többszörösét kellene fizetni ugyanazért a mosásért, mint egy ugyanolyan, de már öregebb autó esetében arra hivatkozva, hogy az egyik autónak nagyobb az értéke, mint a másiknak. „És akkor mi van?” Tennék fel jogosan a kérdést az emberek, pedig, ha jobban belegondolunk, ma ugyanez a gyakorlat az ingatlanpiacon. Engedje meg, hogy az ebből fakadó aránytalanságokat egy összehasonlító táblázattal illusztráljam!

Összehasonlító táblázat egy 25 millió Ft-os ingatlan esetén:

prcikk-tablazat.gif

Megjegyzés: az egyes szolgáltatók díjai eltérhetnek a példában szereplő értékektől.

- A Fapados Ingatlan Iroda ajánlata a teljes szolgáltatás csomagra vetítve tizede a jelenlegi hazai áraknak. Az iroda a megfizethető minőségi szolgáltatás és a korrektség mellett zászlajára tűzte az egyenlő teherviselés elvét is. Olyan gyakorlatot ajánl, ahol az ingatlan értékétől független szolgáltatási díjat a vevő és az eladó egymás között egyenlő arányban megoszthatja, ezzel még tovább csökkentve a költségeket.

- Milyen minőségű szolgáltatást remélhetnek az ügyfelek?

- Modern, nyílt, informális struktúránkban képzett ingatlan szakértő kollégák közreműködésével, a minden esetben térképpel és pontos elérhetőségekkel, több felületen is meghirdetett ingatlanoknak az átlagosnál gyorsabb értékesítési lehetősége mellett, mérnök és jogász munkatársainkon keresztül nemcsak abszolút naprakész és átlagon felüli minőséget, de minden esetben kiemelkedő jogi biztonságot is garantálunk ügyfeleinknek.

http://www.fapadosingatlan.hu

 

Címkék: jutalék ingatlanközvetítés ingatlaniroda ingatlanhirdetés fapados ingatlan iroda