Saját kecó 15 millió alatt? Nem lehetetlen!
gazdálkodj okosan
2016.11.22. 13:17 I csorbazs

Saját kecó 15 millió alatt? Nem lehetetlen!

A lakásvásárlás legérzékenyebb pontja az ár. Mindenki szeretne, álomszép környezetben, menő lakásban élni, az átlagnak azonban az 50-100 milliós kategória elérhetetlen álom. Szerencsére azonban bőven akadnak ennél jóval kedvezőbb árú otthonok is.

15 millió forint kimondva nem is tűnik annyira soknak, pláne, ha a a jelenlegi piaci árakhoz viszonyítunk. Abban a pillanatban azonban, amikor a semmiből kell elővarázsolni mégiscsak igen rémisztő összeg lehet. Egy budapesti átlagkeresettel számolva nagyjából 7-8 éves fizetésünket kellene egy az egyben félretenni ahhoz, hogy zsebből megvehessünk egy ilyen otthont. Természetesen kevesen fizetnek helyben, egy összegben, készpénzzel, sokkal jellemzőbb a hitel vagy egyéb más ingatlan értékesítése, esetleg lakástakarék vagy állami támogatások igénybevétele.

Ilyen otthonokat találhatsz Budapesten és a környéken 15 millió forint alatt!

 

Agglomeráció 

A agglomerációban jó eséllyel bukkanhatunk kedvezőbb árfekvésű otthonokra, jóllehet, a felkapott környékeken természetesen itt is a határ a csillagos ég. Nagykovácsiban például 381 ezer forintot kell fizetni átlagosan négyzetméterenként. Ezt a családi házat pontosan 15 millió forintért árulják, Őrbottyánban.

További képekért kattints a fotóra! orbottyan_haz_elado.jpg

 

Külső kerület

Ugyan a belső kerületekben mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha egy nagyobbacska lakást vagy házat szeretnénk venni, a külső kerületekben azonban találhatunk 15-20 millió körüli otthonokat. Ezt a 78 négyzetméteres házrészt például 14,99 millió forintért árulják Soroksáron.

További képekért kattints a fotóra!soroksar_elado_haz.jpg 

 

Alapterület

Ha valaki a belsőbb kerületekhez ragaszkodik, akkor vagy az alapterületből vagy pedig az állapotból kell engedni. Ez a VIII. kerületi lakás ugyan felújított, de nincs 60 négyzetméter, így egy 4 tagú családnak már szűkös lehet, viszont fiatal pároknak kiváló választás. 

További képekért kattints a fotóra!kalvaria_elado_lakas.jpg

 

Felújítandó

 Aki hajlandó felújítandó lakást vásárolni, annak kitárulnak a lehetőségek, hiszen az ingatlan állapota nagyban befolyásolja az árat is. Ilyenkor azonban érdemes a felújítás költségeivel is számolni. Ezt a 33 négyzetméteres garzont például 8,9 millió forintért árulják.

További képekért kattints a fotóra!magdolna_utca_lakas_elado.jpg

Címkék: gazdálkodj okosan