Új városnegyed a Kopaszi-gátnál - A természet és a vízpart harmóniája, közel a belvároshoz
gazdálkodj okosan
2016.11.15. 09:55 I MeNa

Új városnegyed a Kopaszi-gátnál - A természet és a vízpart harmóniája, közel a belvároshoz

A főváros XI. kerületének központi része, Újbuda több körzete is egyre népszerűbb a tágas, zöld terek, a kiemelkedően jó minőségű, új építésű lakásoknak és a változatos szolgáltatási palettának köszönhetően. Mi most a Lágymányosi-öböl környékét vesszük szemügyre.

Másfél-két évtizede merült fel először, hogy érdemes lenne hasznosítani a Lágymányosi híd budai hídfőjétől délre eső hatalmas területet. Az ingatlanpiac fellendülésével előtérbe került az öböl komplex újjáélesztése, aminek a lényege, hogy egy valóban kiemelkedő minőségű életvitelt tegyen lehetővé az oda tervezett otthonok lakóinak, az új irodákban dolgozóknak és a szabad idejük eltöltése céljából oda látogatóknak.

budapart_2_kicsi.jpg

Ez az új városnegyed, a BudaPart egyedi adottságú területen helyezkedik el. Az 54 hektárnyi területből a 11 hektárnyi vízfelület is biztosítja a kikapcsolódás lehetőségét és a természet közelségét. A megújuló városnegyedet határoló utak mentén irodaházak ölelik majd körbe a leendő lakóépületeket. A két funkció között egy csökkentett gépjármű-forgalmú bevásárlóutcát alakítanak ki, ahol többféle kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a látogatóknak, így számos vendéglátóegység is üzemel majd. A tervek szerint több sportpálya, hotel, óvoda, fitness/spa létesítmények is hozzájárulnak ahhoz, hogy az itt lakók és dolgozók feltöltődhessenek, pihenhessenek ebben a kényelmes, nyugodt, mégis élettel teli új városrészben.

marian_bay_kilatas-_kicsi.jpg

Az ingatlanok értékét növeli, ha jó a megközelíthetőségük. A Lágymányosi-öböl nem csupán közúton a rakpartokon és a Róbert Károly körúton, de kötött pályán, az 1-es villamossal is könnyen elérhető. Az 1-es villamos várható meghosszabbításával a 4-es metró vonala is a BudaPart vonzáskörzetébe esik. Előrehaladott tárgyalások zajlanak a BKK hajóállomás újjáélesztése érdekében is. A Fonódó II. villamosvonal déli meghosszabbításával a főváros belvárosa is könnyen elérhető lesz. Ezeken felül még BUBI (közbringa rendszer) állomások szerepel a tervek között.

shoppingstreet.jpg

A fejlesztési területen az első ütemben (két lakótömb, 267 lakás) felépülő lakások iránt már most nagy az érdeklődés. Az ’A’ épület ár-érték arányban kedvező, magas felértékelődési potenciállal rendelkező lakásokkal várja lakóit és befektetőit, míg a ’C’ épület emelt műszaki tartalommal, vízparti fekvéssel, háromméteres belmagassággal, igazi presztízs értékkel bír.  A fejlesztő gépesített konyhabútorral, manuális vagy motorizált redőnyökkel és előkészített vagy beépített klímával adja át a lakásokat 2018 nyarán.

A folyamatos fejlesztés alatt lévő közpark továbbra is várja a kikapcsolódásra, minőségi időtöltésre vágyó látogatóit. A közel 15 hektár területen elhelyezkedő, közvilágítással rendelkező parkban séta- és futóút, színvonalas vendéglátóhelyek, padok, valamint parkoló találhatók. A Kopaszi-gát megszokott hangulata továbbra is várja az érdeklődőket, sőt ez a hangulat tovább gyűrűzik az épülő városnegyed felé.

projekt_nappal.jpg

 

A BudaPart irodaházai A+ kategóriás, LEED/BREEAM minősítéssel rendelkező, hatékony és környezettudatos épületek lesznek, rengeteg lehetőséget tartogatva az itt dolgozóknak és a budai hangulatot kereső cégeknek. A tömegközlekedés széles lehetőségei mellett parkolóhelyek állnak rendelkezésre az irodaházakban.

obolpart.jpg

Az új városrész fejlesztési feladatait a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. munkatársai végzik, akik eddig közel 1,5 millió négyzetméter beépített területet, majdnem ötven sikeresen lezárt projektet és több ezer vételi és bérbeadási tranzakciót tudhatnak maguk mögött. A kivitelezést a teljes mértékben magyar tulajdonú, már 20 éves tapasztalattal bíró Market Építő Zrt. végzi majd. A munka során a koppenhágai székhelyű, Adept várostervező iroda által elkészített városnegyed koncepciót valósítják meg.

 

 

Címkék: gazdálkodj okosan