A szerelem a belvárosi eklektika titka
home dekor
2016.09.12. 10:12 I Otthon

A szerelem a belvárosi eklektika titka

A régi, több mint száz éves házak a hatalmas belmagasságuk és a gyönyörű, hatalmas ablakok miatt vonzók. A lakberendezés szempontjából az a legfontosabb, hogy az adottságokat kiemeljük, és hagyjuk azokat érvényesülni.

A budapesti belvárosi lakások hangulata egyedi és megismételhetetlen. A századforduló óta létező házakban az óriási belmagasságok, a hatalmas ablakok és a vastag falak jó alapot adnak a lakberendezéshez. Még úgy is, hogy sokszor előnytelen elosztásúak a lakások. Mivel egy-egy ilyen lakás felújításához általában annyi pénz kell, hogy jobb lenne saját bankkal rendelkezni, így bátran ki lehet jelenteni, hogy a belvárosi lakások azoknak valók, akik igazán képesek beleszeretni egy vízióba.

ot_belvaros_02.jpg

Kattintson a képre a galériához!

A belvárosi eklektika titka a régi és az új találkozása, ami a már meglévő téglafalak közti gyönyörű tágas tér lakberendezésében testesül meg. A régi és új találkozásának harmonikus végeredménye a lakásba érkező vendégek szájából hangzik el, amikor rácsodálkoznak a hatalmas műalkotásokra, a szőnyegekre, az art deco bútorokra - holott a burkolatoktól kezdve a villanyszerelési munkáig minden szerelemből került oda.

ot_belvaros_01.jpgKattintson a képre a galériához!

A hatalmas belmagasságok lehetőséget adnak arra is, hogy akik a loft hangulatú lakásokban érzik jól magukat, az igazi loftokhoz nagyon hasonlót alakítsanak ki. Ebben az esetben a lebegő bútorokat, azaz a láb nélküli, falra fúrt polcos szekrényeket ajánljuk, a faltól falig téglafalakat és a szabadon hagyott ablakokat. Akik a glamourt kedvelik, azoknak a buggyos, jól redőzött függönyök, aranyszínű tárgyak, párnák, kiegészítők, de még akár a műkandalló is ajánlatosak. A belvárosi lakásokban bármilyen stílus, bármilyen rikító színvilág is megengedett, a lényeg, hogy a terek a funkciójuknak megfeleljenek, hogy kihangsúlyozzuk a lakás adottságait, és meglegyen az első látásra szerelem.

 Több mint 100 ezer ingatlan egy helyen (x)

Címkék: design lakberendezes loft home dekor