Így lehet csalni a kicsi nappalikkal
2016.08.11. 14:42 I horvathandrea

Így lehet csalni a kicsi nappalikkal

A kisebb lakások hátránya, hogy pont a legtöbbet használt közösségi térre jut kevés hely, és a nappali területe épphogy elegendő. Azaz pont befér a kanapé, a tévé, egy szekrény és talán a fotelek. A harminc-negyven négyzetméteres lakásokban is ki lehet úgy alakítani a nappalit, hogy kényelmesen elférjen benne minden, és ne legyen zsúfolt. Az otthonosság és kényelem titka a falak színeiben, a nappali berendezésének tökéletesítésében rejlik.

Minél világosabbak a falak, annál tágasabbnak hat a tér, de ha még a fehér falak sem elegendők, akkor csíkos tapétákkal vagy tükrökkel lehet csalni. A vízszintes csíkok szélesítik, a függőleges csíkok nyújtják a teret, a tükrök pedig egyértelműen tágítják a legkisebb területet is. Az is megoldás, ha csak egyetlen egy falat festünk sötétebb színűre, a többit fehérre vagy drappra.

Ha a fotelek nem férnek el, érdemes sarokgarnitúrában gondolkodni, aminek világos színű a kárpitja. A dohányzóasztalok, kis asztalok helyett falra fúrt polcokat ajánlunk, az is jó, ha a kanapé teljes szélességében van egy hosszú polc a falon - erre elfér pár könyv, a távirányító és akár a poharak is. A kiegészítőkkel csínján bánjunk, minél több párna van a kanapén és minél színesebbek, annál kevésbé tűnik tágasnak a tér.

Az alábbi ingatlanok is megmutatják, könnyen otthonossá varázsolható egy kicsi lakás nappalija, ha odafigyelünk a lakberendezésre:

Modern otthon Sopronban

Részletekért kattints a fotóra!sopron_elado_lakas_1.jpg

 

Praktikus kialakítás, kellemes hangulat

Részletekért kattints a fotóra!bulcsu_utca_elado_lakas.jpg

 

Kicsi otthon, de minden van benne, ami kell

Részletekért kattints a fotóra!bajnok_utca_elado_lakas_1.jpg

Címkék: valogatas kislakás