Milyen Cristiano Ronaldo ingatlanbiznisze?
2016.07.24. 12:09 I dibig

Milyen Cristiano Ronaldo ingatlanbiznisze?

nyakkendoben.jpg

Úgy tűnik, hogy a portugál világsztár labdarúgó (meg nyilván a menedzsmentje) egy teljesen ésszerű döntést hozott, amikor is belevágott a hotel-üzletbe.


Egyrészt nem vállalta túl magát, hiszen a tavalyi évi bevételeinek, 80 millió dollárnak csupán a felét, 40 milliót fektetett be. (Ellenben olyan adatot is találtam, hogy a négyből csupán három szállodára több, mint ötven millió fontot költött.)

parfum.jpg


Napjaink David Beckhamje monogramjának és mezszámának az összevont kombinációját - a CR7-et egy tudatos karriert építő nemzetközi playboyhoz hűen -, brandként már korábban is kiaknázta kozmetikai cikkek és divatáruk értékesítéséhez.

gatya.jpg


Így a hotel-lánca is a CR7 nevet viseli, ami már csak azért is ésszerű döntés, mert rövid, könnyen megjegyezhető és még száz-kétszáz év múlva is megállja a helyét, ha a hotelek még akkor is üzemelnek, amikor a sporttörténészek kivételével már nem igen tudják utódaink, hogy ki is volt Ronaldo.

hotel.jpg

 
Az is megfontolt döntésnek tűnik, hogy nem a semmiből épített fel egy hotel-láncot, hanem az egyik legnagyobb portugál hotelcsoporton, a Pentana Hotel Groupon belül épül fel a négy CR7 hotel.

 Mind a négy olyan helyre kerül, ami kötődik a játékos múltjához, jelenéhez és a célként kitűzött jövőjéhez.

hajoval.jpg"Kis hajó" a CR7 mellett


Az egyik szülőföldjén: a Madeira szigetén fekvő Funchalon, a másik komolyabb focikarrierje első helyszínén: Liszabonban, a harmadik a Real-sztár jelenlegi városában, Madridban, míg a negyedik New Yorkban, ugyanis karrierje végén a levezetést ott tervezi.

focistamotivumok.jpgNehéz nem észrevenni, hogy kiről is szól ez a hotel


Az első, a 48 szobás madeirai szállodája a napokban már meg is nyílt. Egy szoba a nyitási akcióban 199 euróba, vagy 62 ezer forintba kerül egy éjszakára, de ugyanott kínálnak 655 eurós, azaz mintegy 200 ezer forintos lakosztályt is.

lepcso.jpgA madeirai CR7 boutique-style szállodai lobbyja


Stílusukat tekintve mind a négy boutique hotel. Ez a hotel típus a múlt század nyolcvanas éveiben alakult ki. Jellemzője, hogy rendkívül frekventált helyen fekszenek, a viszonylag kisebb szobaszám, az exkluzivitást pedig az építészeti-, és belsőépítészeti megoldásokra történő fokozott odafigyeléssel érik el. Nem ritkán minden egyes szobában egyedi témát mutatnak be. Magyarországon boutique hotel például a pesti belvárosban a Prestige Hotel Budapest. Szóval telitalálat a piperkőc sportoló esetében.

liszabon.jpgCR7 liszaboni szállodája

Mégsem Ronaldo a legnagyobb ingatlanmágus a zöld gyepről


Persze nem Ronaldo az egyetlen labdarúgó, aki ingatlanba fektet. Akadtak akik szépen kaszáltak ingatlanjaikkal, de olyan focisták is vannak, akikeknek, mint bárki másnak, eléggé leapasztotta a vagyonát a 2009-es válság.


Focistaként távolról sem volt akkora sztár, mint Ronaldo, ám ingatlanguruként komoly tényező a játéktól pár éve visszavonult angol játékos, Robbie Fowle.

robbie_fowler.jpgRobbie Fowler - így néz ki a playboykodásnak kevésbé hódoló focista-ingatlankirály


A Liverpool-legenda annak köszönheti mázlis meggazdagodásának az alapjait, hogy még profi karrierjének a legelején, 18 év korában az edzője összehozta egy pénzügyi tanácsadóval. „Most találkozni fogsz valakivel, aki biztosítja a gondtalan jövődet.”- mondta a spori és nem okozott csalódást. A tinédzser focistát a hosszútávú befektetések érdekelték akkoriban a legkevésbé, ám a tanácsadó szépen, lassan, de biztosan hízlalata ingatlanvagyonát. Olyannyira, hogy már nem csak Liverpoolban és a környéken, hanem Anglia teljes észak-nyugati régiójában jelentős tényezővé vált, sőt már külföldön is terjeszkedik. A Manchester City szurkolói a Beatles Sárga tengeralattjárójának a szövegét így írták át: „We all live in a Robbie Fowler house” - vagyis: Mindannyian Robbie Fowler házában lakunk.

 
Fowler nem pusztán luxusingatlanokban utazik: az alacsonyabb keresetű rétegeknek is kínál megfizethető otthonokat. Tavaly bekerült az ezer leggazdagabb brit közé, ami azért nem egy Közép-Európa-szintű liga az arisztokratákkal, iparmágnásokkal, bankárokkal, IT-gurukkal, rocksztárokkal dúsított mezőnyben.

 Százezer ingatlan egy helyen (X)

Címkék: luxus ronaldo portugália ingatlan befektetés cr7 boutique hotel