Bűbájos tornácos házak a Balaton körül
2016.07.13. 16:31 I csorbazs

Bűbájos tornácos házak a Balaton körül

A Balaton melletti településeken sok szép házat lehet találni, a tornácos épületeknek azonban különleges hangulatuk van. Legyen szó egy régi parasztházról, egy patinás villáról vagy akár egy újabb építésű nyaralóról, ez a kis fedett rész igazi kincs lehet a tulajdonosoknak, ha ügyesen kihasználják. Összegyűjtöttünk néhány szép tornácos házat nektek!

Tornác, gang, kinti folyosó… sokféleképpen szokták nevezni, de bármit is mondanak, ugyanarra a hangulatos kis fedett területre gondolunk, ami a ház bejáratánál fut végig. A tornác általában falusi házakra vagy kúriákra jellemző, a ház bejáratnál elhelyezkedő folyosószerű fedett külső rész, amelynek a kertre néző oldala nyitott és oszlopos, pilléres vagy boltíves.  Az egyszerű faragatlan faoszlopos tornácoktól kezdve sokféle anyagú, technikájú és formájú változatot lehet találni.

És hogy mire alkalmas manapság egy tornác? Leginkább pihenésre. Gyakran díszítik virágokkal és növényekkel, így sokkal hangulatosabbá lehet tenni. Mivel véd az esőtől és a napsugárzástól, ezért alkalmas nyugágy elhelyezésére, játszó- vagy étkező sarok kialakítására, de munkavégzéshez is jó helyszín. Valójában csak az ott lakók fantáziája szab határt annak, hogy mihez kezdenek a tornáccal.

Íme néhány tornácos ház a Balaton környékéről, amely hangulatával azonnal megragadja az embert!

 

Balatonkenesei parasztház

Részletekért kattints a fotóra!

balatonkenese_elado_haz.jpg

 

Kőröshegyi műemlék ház

Részletekért kattints a fotóra!
2_11.jpg

 

Újszerű ház Füreden

Részletekért kattints a fotóra!
3_11.jpg

 

Nemesi kúria Kenesén

Részletekért kattints a fotóra!4_14.jpg

 

Történelmi épületegyüttes Füreden

Részletekért kattints a fotóra!5_10.jpg

 

Újszerű tájház Arácson

Részletekért kattints a fotóra!6_9.jpg

 

Ismerd meg az ingatlan környékét is (X)

Címkék: balaton tornác