5 apróság, amivel tavaszt csempészhetsz otthonodba!
2016.03.13. 16:40 I csorbazs

5 apróság, amivel tavaszt csempészhetsz otthonodba!

A tavasz közeledtét jelző első napsugarak nemcsak a természetben idéznek elő változásokat, de felrázzák a téliességben elkényelmesedett embereket is. Sokan vágynak ilyenkor sétálni, kirándulni, illetve ez a kerti munkák, nagytakarítások és a lakásfelújítás időszaka is. 

A friss levegő, a madárcsicsergés, a kibontakozó természet sokszor készteti arra az embereket, hogy életterükben is valamilyen változtatást vigyenek véghez, felfrissítsék azt. Ennek egy magától értetődő módja a nagytakarítás, melynek során új élettel tölthetjük fel otthonunkat. A bátrabbak egyenest festésben és felújításban gondolkodnak, mondván, hogy nincs is erre jobb időszak a tavaszi megújulásnál.

Köztes megoldás lehet, ha valaki néhány apróság megváltoztatásával, kicserélésével próbál egy kis vidámságot, egy kis meleget, egy kis tavaszt csempészni a lakótérbe. Lássunk néhány ötletet!

 

1. Szemet gyönyörködtető virágokkal díszítsd a nappalit!

A legeslegegyszerűbb módja, hogy felfrissítsd és élettel töltsd meg otthonod, ha itt-ott színes virágokat helyezel el. Ezt a "praktikát" alkalmazták ebben a XII. kerületi 1+1 szobás lakásban, ahol azon felül, hogy az étkezőasztalon egy színes csokor áll, még a polcokon is virágok díszelegnek.

További képekért kattint a fotóra!

xii_kerulet_laka_elado.jpg

 

2. Szerezz be élénk kiegészítőket!

Otthonunknak van egy, esetleg két alapszíne, amit javarészt a falak, a bútorok és a padló színe határoz meg. Az azonban, hogy ehhez milyen kiegészítő színt választunk, már lehet akár szezonális kérdés is. Ebben a modern, felújított budapesti otthonban például a világoskék hivatott felpezsdíteni a bézs színvilágot.

További képekért kattints a fotóra!

vi_kerulet_elado_ingatlan.jpg

 

3. Cserélj díszpárnát!

A kanapé szinten minden nappali velejárója. Márpedig, ahol van kanapé, ott díszpárna is van, ami azon túl hogy kényelemes fejtámaszt nyújt a délutáni szunyókáláshoz, remek dekorációs eszköz: feltűnő, ráadásul könnyű és pénztárcabarát a cseréje. Fehér kanapé üde színekkel kombinálva? Íme az eredmény!

További képekért kattints a fotóra!

xv_kerulet_elado_lakas.jpg

 

4. Itt az ideje új burát venni!

Egyszerű és akár pénztárcakímélő változtatás lehet, ha egyszerűen lecseréljük a már megunt lámpaburát. Hogy milyenre cseréljük? Ez már igazán ízlés kérdése, illetve, hogy technikailag milyen passzol a meglévő helyére. Ha jól választasz, otthonod méltó dísze lehet majd, mint például ebben az V. kerületi nappaliban.

További képekért kattints a fotóra!

falk_miksa_utca_lakas_elado.jpg

 

5. Fűszernövényt a konyhába!

A tavasz nem csak a nappaliba törhet be, de frissességét a konyhába is becsempészheti. Erre jó megoldás lehet, ha kis kaspókba fűszernövényeket és gyógynövényeket helyezel el, amiket aztán főzéshez is használhatsz. Színük vizuálisan nyújt majd élményt, illatuk pedig egy kis természetet lop otthonodba.

További képekért kattints a fotóra!

iv_kerulet_leado_lakas.jpg

 

 

Címkék: tavasz válogatás színes otthon lakberendezés