6 tipp, hogy ne váljon rémálommá a költözés!
2016.03.11. 10:12 I csorbazs

6 tipp, hogy ne váljon rémálommá a költözés!

A költözés nagy gonddal jár! Előtte, közben és utána is komoly terhet jelent az érintettek számára, amik igencsak megkeseríthetik a mindennapokat. Mai bejegyzésünkben összegyűjtjük, hogy az egyes szakaszokban miként könnyíthetsz az életeden!

1. Tervezz!

Ahhoz, hogy életed egyik nagy eseményét ne árnyékolják be sötétebbnél sötétebb gomolyfelhők érdemes kisiskolás módon órarendet, divatosabban kifejezve timingot készíteni. Ki, mikor, mit és hova szállít, ki lesz a segítsége és milyen módon jut el A-ból B-be. E terv első hallásra túlzásnak tűnhet, mégis, ha nem vagy elég elővigyázatos pillanatok alatt kicsúszhat a kezedből az irányítás.

2. Csomagolj okosan!

Temérdek, kifinomultnál kifinomultabb, színkódokkal, számkódokkal machináló rendszert találhatsz a neten, melyek mind-mind arra hivatottak, hogy megkönnyítsék a pakolás folyamatát és majd a kirakodást. Tapasztalatok szerint nem kell túlbonyolítani ezt a kérdést! Ülj le egy papírral, gondold végig, hogy milyen jellegű tárgyakat költöztetsz, mennyi tárolóra lesz szükség stb. Ha ez megvan jöhet a dobozolás és a címkézés!

3. Készíts túlélőcsomagot!

Rakj össze egy kis dobozt, amibe a legfontosabbakat gyűjtöd össze. Tiszta alsónemű, törölköző, tisztálkodási szerek, gyógyszerek és valamennyi hidegélelem. Hidd el, könnyedén adódhat olyan helyzet, amikor ez a kis pakk életmentő lehet!

4. Kérj segítséget!

A csomagok fizikai mozgatásához érdemes segítséget kérni barátoktól, rokonoktól. Nagy könnyebbség tud lenni mind lelki, mind pedig a folyamat előre haladtának szempontjából, ha támaszkodhatunk olyan emberekre, akik egy finom vacsora vagy egy házavató fejében átsegítenek minket a dolgok nehezén.

5. Ne akarj mindent egyszerre!

Amikor már minden doboz, bőrönd, táska, kosár, bútor, gyerek, kiskutya, kiscica a házban van, nincs más hátra, mint mindennek és mindenkinek megtalálni a lehető legjobb helyet. Ez egy meglehetősen hosszadalmas folyamat, sokaknak még néhány hét után sem sikerült teljesen berendezkedni. Ne siettess semmit! Nem történik tragédia, ha a nyolcadik bőröndöt csak néhány héttel később pakolod ki! Ha a csomagolásnál gondosan megjelölted, hogy melyik pakkba mit raktál, akkor tudni fogod, mivel kell kezdened a pakolást és mi az, ami ráér.

6. Ha lehet, válaszd az egyszerűbb megoldást!

Már a kipakolással párhuzamosan – sőt, amit lehet még előbb is – érdemes elkezdeni a „hivatalos ügyletek” elintézését. Az egy dolog, hogy három munkanapon belül köteles vagy bejelentkezni új lakóhelyedre az annak megfelelő okmányirodában vagy az önkormányzatnál.

A dolog azonban itt nem ér véget, hiszen ezt a kört az összes szolgáltatónál (közmű, telekommunikációs, biztosítási stb.) is le kell futni. Ebbe belegondolva egy végeláthatatlan sorszámtenger, hosszas várakozások és temérdek „elfecsérelt” szabadnap jelenik meg szemünk előtt. Erre a problémára nyújt alternatív megoldást a valtozasbejelento.hu, amin keresztül több mint 100 szolgáltatónál könnyedén bejelenthetjük adataink módosulását vagy intézhetjük a közműátírást. Az online rendszer előnyeképp rengeteg időt és felesleges feszültséget spórolhatsz meg, melyre a költözés után igencsak szükségünk lehet.

Hetek, hónapok telhetnek el addig, hogy a költözésből adódó bonyodalmak lecsillapodjanak és minden a helyére kerüljön. Ugyan mindez elsőre rettenetesen rémisztőnek tűnhet, mégis megéri, hiszen – jó esetben – kellemesebb környezetben és jobb lakhatási feltételek mellett folytathatod napi életviteled.

A következőkben azoknak szeretnénk segítséget nyújtani, akik még csupán a költözés első fázisában járnak, így éppen azon vannak, hogy megtalálják leendő otthonukat.

 

Modern lakás a IX. kerületben

A Vendel utcában található ez a 66 négyzetméteres otthon, melyre a gyerekek számától függően, valamilyen mértékű CSOK is igényelhető. A lakás meglehetősen modern kialakítású, melyre a világítás és a színvilág csak ráérősít. Fiatal pároknak bátran ajánljuk!

További képekért kattints a fotóra!

vendel_utca_elado_ingatlan.jpg

 

Az egyetemisták paradicsoma

A költözés különösen gyakori az fiatal felnőttkorban, amikor az ember keresi helyét a világban, azt a közeget, ahol a leginkább otthon érezheti magát. Erre a célra például kiváló választás lehet az belvárosi dulpakomfortos otthon.

További képekért kattints a fotóra!

sziv_utca_elado_lakas_1.jpg

 

Családi kuckó Mogyoródon

A családalapítás a költözés egyik igen gyakori mozgatórugója. Ilyenkor sokszor nem csak ingatlanváltás történik, de lakóhelyváltás is, hiszen sokan választják a belváros helyett a környező településeket. Budapesttől nem messze vár új tulajdonsora ez az a majdnem 100 négyzetméteres családi ház, mely kiváló élettérként szolgálhat egy kisebb család számára. 

További képekért kattints a fotóra!

mogyorod_elado_haz_2.jpg

 

Napfényes lakás a Rózsák terénél

A belvárosi lét kedvelőinek ajánljuk ezt az 57 négyzetméter alapterületű, gyönyörűen kialakított háromszobás lakást. Az otthon különlegessége, hogy csodaszép panoráma nyílik a téren álló templomra.

További képekért kattints a fotóra!

izabella_utca_elado_lakas.jpg

 

Címkék: budapest költözés tipp vásárlás eladó ingatlan