Lakásvásárlás kedvező áron?
2015.11.15. 07:00 I csorbazs

Lakásvásárlás kedvező áron?

A lakásvásárlás egyik legfontosabb tényezője az ár. Oldalakat lehetne megtölteni az irreálisan túlárazott ingatlanokkal és az ezt célzó panaszáradattal is. Tévedés lenne azonban azt gondolni, hogy a kedvező árú ingatlanok teljes egészében eltűntek. Mai műsorunkban rettegett banki ingatlanok témáját járjuk körül és szétoszlatjuk az ezzel kapcsolatos tévhiteket és sztereotípiákat.

Az előző adás tartalmából

A műsor előző adásában a különleges ingatlanok kerültek előtérbe, melyekből csupán néhány található az országban. Bemutatta nem mindennapi otthonát Bebe, aki egy gömbházban él és körülnézhettünk egy konténerházban is.

Ács Lászlótól megtudhattuk, hogy a konténerházakat jellemzően tengeri konténerekből alakítják ki. Méret tekintetében egy egység 26-27 négyzetméteres, ára pedig 6,5 M Ft körül mozog. Elmondása szerint ez a külföldön népszerű lakhatási forma nagyon előnyös, hiszen a konténerek akár át is költöztethetőek egyik helyről a másikra.

Megtudhattuk, hogy a házak esetén a passzív jelző ez energiatakarékos épületekre használt német minősítés, Kucsera Mihály építőmérnök pedig az ilyen típusú ingatlanok működését ismertette. Körülnézhettünk egy földházban, sőt, Borbás Péter az Év Háza díj nyertes ingatlanjában is körbevezette stábunkat. 

A különleges ingatlanokról szóló adást, benne Bebe otthonát és az ÉV Házát IDE kattintva nézheted meg!

Érdekelnek a különleges lakások? Íme egy eladó passzívház! Részletekért kattints a fotóra!

pilisszentlaszlo.jpg

 

Mai adás tartalmából

Az Otthontérkép mai adásában a banki ingatlanoké lesz a főszerep. Mit is értünk banki ingatlan alatt? Hitelfelvételkor a bankok és pénzintézetek fedezetként ingatlant is elfogadhatnak. Ha a hiteligénylő fizetésképtelenné válik, akkor a bank a felvett hitelösszeg megtérülésének céljából értékesítheti az ingatlant. Mivel a hitelező intézet célja, hogy a tartozást kiegyenlítse, így megeshet, hogy jóval a piaci ár alatt találnak új gazdára ezek az otthonok.

Temérdek sztereotípia él a banki ingatlanokkal kapcsolatban, sokan ódzkodnak megvásárlásuktól. Műsorunkban szétoszlatjuk a sztereotípiákat, félelmeket és fontos információkat tudhatsz meg arról, miként lehet biztonságosan ilyen otthonhoz jutni.

Nézd meg az előzetest a videóra kattintva!

 

Vasárnap 12.00-kor nézd az Otthontérkép műsorát a TV2-n!

Figyeld adásunkat, felelj a végén feltett kérdésre, küldd el válaszodat az otthonterkep@tv2.hu címre és értékes ajándékokat nyerhetsz!

 

Ezekhez hasonló ingatlanokkal találkozhatsz a műsorban! Kattints a képekre a részletekért!

További képekért és bővebb információért kattints a fotóra! 

nagyhalasz_elado_ingatlan.jpg

 

További képekért és bővebb információért kattints a fotóra!

fegyvernek.jpg

 

További képekért és bővebb információért kattints a fotóra!

balatonboglar_elado_ingatlan.jpg

 

 

Címkék: tv2 műsor vidék eladó ingatlan otthontérkép 1 ingatlan válogatás